23948sdkhjf

Multiform med millionunderskud: Vikarierende direktør har vendt skuden

Med mere end en tredjedel barberet af bruttoresultatet og en bundlinje, der før skat faldt fra 6 gode til knapt 8 skæve millioner, blev 2019 ikke noget godt år for den midtjyske snedkerkøkkenproducent Multiform.

Det viser koncernens nyligt offentliggjorte årsregnskab, hvor resultatet kategoriseres som ikke tilfredsstillende.

Tilbagegangen forklares i ledelsesberetningen med et fald i volumen i forhold til det foregående år, ligesom indtjeningen er negativt påvirket af afskrivninger i forbindelse med skift af forhandlere i Malmø og Århus.

Endelig har ”kontinuiteten ikke været til stede på ledelsesplan på grund af skift af CEO”, lyder det.

Midlertidig mand på posten 
Direktørskiftet foretog koncernen i efteråret, hvor Michael Oversø efter tre år på posten blev erstattet midlertidigt af Lars Bay-Smidt, direktør i Ballingslöv International Danmark, der udover Multiform også ejer Kvik, JKE-Design og bordpladeproducenten DFI Geisler.

Ifølge den midlertidige direktør på posten, er det trods de røde tal i regnskabet lykkedes at vende skuden i løbet af det sidste halve år.  

– Det var min opgave at få rettet op og sat en ny kurs, og på relativt kort tid har vi fået skabt et nyt fundament, der betyder, at vi hurtigt er kommet over en sort plet og ser nogle helt andre resultater nu, fortæller Lars Bay-Smidt.

Ifølge køkkendirektøren, der overtog depechen i november, var udviklingen allerede vendt i januar, og han peger på, at der både på produktsiden og operationelt er gjort tiltag, der har løftet Multiforms konkurrencekraft. Præcis hvilke tiltag er Lars Bay-Smidt ikke meget for at komme ind på, men han understreger, at det er hele organisationen, der har taget handsken op og i fællesskab fået vendt udviklingen.

Ny direktør er fundet

Lars Bay-Smidt, der siden november midlertidigt har bestredet posten som direktør hos Multiform, oplyser til Wood Supply, at en ny direktør nu er fundet. 

Han fortæller, at den nye direktør forventes at tiltræde til sommer, men man ønsker endnu ikke at sætte navn på vedkommende. 

Krisen kan skubbe forbrugeradfærd
Det er således også med optimismen intakt, Lars Bay-Smidt betragter fremtiden for den Kibæk-baserede køkkenproducent.

– Vi forventer bestemt, at vi kommer ud af i år med et positivt resultat, lyder vurderingen, og det er ikke noget, coronakrisen forventes at vende om på.

– Nogle industrier bliver selvfølgelig hårdt ramt, men vi ser en fornuftig optimisme, og når der sker den slags, har vi tradition for at rykke sammen i hjemmet; i øjeblikket ser vi jo også, hvordan byggemarkedsbranchen nærmest eksploderer, og det indikerer i hvert fald, at folk bruger penge på at renovere i hjemmene, hvilket også meget vel kan smitte af på køkkenbranchen, forklarer Lars Bay-Smidt.

Desuden peger han på, at krisen også på længere sigt kan få indvirkning på forbrugernes adfærd:

– Jeg tror, at det her er med til at skubbe forbrugeradfærden i en mere bæredygtig retning, hvor kunderne vil vægte kvalitet og produkter, der har en længere levetid; det er det, vi hos Multiform har stået for gennem alle årene, og derfor tror jeg også, at det på længere sigt kan ende med at blive positivt for vores forretning, lyder det optimistiske skudsmål fra direktøren.

Multiform A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 12,5 19,3
Resultat før finansielle poster - 7,7 5,7
Resultat før skat - 7,7 6,0
Årets resultat - 6,2 4,6
Balancesum 44,7 45,1
Egenkapital 14,1 14,2
Gns. antal ansatte 41 45
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156