23948sdkhjf

Velux gør klar til gradvis genåbning af produktionen

Sidste søndag suspenderede Velux produktionen på fire af vinduesproducentens fem danske produktionsfaciliteter, men nu er der en genåbning i sigte. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Produktionen blev suspenderet grundet faldende europæisk salg, ophobning af lagervarer, samt forsyningsmangel på produktionskomponenter i forlængelse af coronasituationen.

Genåbningen af de danske produktionsfaciliteter sker i forbindelse med, at andre Velux-faciliteter i Europa også genstarter produktionen.

– Beslutningen om gradvist at genoptage produktionen af ovenlysvinduer er taget med henblik på at genopfylde lagrene og for at imødekomme den aktuelle efterspørgsel i flere markeder. Herudover vil en begrænset genoptagelse opretholde stabiliteten på arbejdspladsen og støtte op om samfundets virke, lyder det i pressemeddelelsen.

Tre dage med produktion
I første omgang genoptages produktionen tre hverdage om ugen, og antallet af arbejdsdage justeres efter behov og vurderes ud fra salg, lagerbeholdning og tilgængeligheden af produktionskomponenter. Produktionen genoptages fra d. 14. april på de fire fabrikker Østbirk Bygningsindustri, Skærbæk Bygningsindustri, Velterm og Thyregod Bygningsindustri

Under normale omstændigheder arbejder omkring 550 medarbejdere på de fire produktionsfaciliteter. Velux understreger, at der er taget smitteforebyggende hensyn, der kan ændres efter behov for at beskytte de medarbejdere, der vender tilbage til arbejdet, samt de leverandører og samarbejdspartnere, de interagerer med.

– Velux Gruppen vil fortsat monitorere udviklingen af COVID-19 og den deraf følgende indvirkning på salg og levering og vil træffe yderligere foranstaltninger i overensstemmelse hermed. Vores medarbejderes sundhed er fortsat højt prioriteret, ligesom vores samfundsmæssige pligt til at hjælpe med at forhindre spredningen af COVID-19 virussen er det, alt i mens vi sikrer leveringen af ovenlysprodukter til vores kunder, slår vinduesproducenten fast.

 

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11