23948sdkhjf

To dage på job, tre på dagpenge: Møbelproducent har indført arbejdsfordeling

Hos børnemøbelproducenten Flexa er adm. direktør Carsten Dan Madsen den seneste tid blevet ekstra imponeret over sine ansatte.

I sidste uge besluttede virksomheden at indføre arbejdsfordeling for at komme igennem de virusbetingede krisetider, og dermed er samtlige 70 danske medarbejdere de facto blevet dagpengemodtagere tre af ugens fem dage. Virksomhedens europæiske medarbejdere er ligeledes gået på lignende lokale ordninger.

– Jeg har oplevet en utrolig loyalitet over for virksomheden og en stor forståelse for situationen generelt; alle skal bidrage til det her på en positiv måde, og det gør alle vores folk, hvilket jeg er meget stolt over, siger Carsten Dan Madsen. 

Direktøren fortæller, at virksomheden har valgt lige præcis den løsning fremfor eksempelvis at gøre brug af regeringens forskellige hjælpepakker, fordi man ikke har dele af forretningen, der som sådan lukker ned.

– På den her måde kan vi holde alle afdelinger åbne og holde en vis nærhed imellem dem, hvilket er utrolig vigtigt for os som kommerciel virksomhed, lyder det, om end Carsten Dan Madsen erkender, at situationen meget vel kan se anderledes om fjorten dage. 

– Det er klart, at hvis tingene lukker 100 procent ned i en længere periode, så skal vi gentænke det her, men det er indtil videre den bedste måde, vi kan gøre det på, vurderer han og oplyser, at Flexa desuden vil se nøje på regeringens andre pakker omkring kompensation af faste udgifter.

I mellemtiden undrer Carsten Dan Madsen sig over, at udskydelse af A-skat og moms ikke gælder allerede her i marts, hvor virksomhederne virkelig har brug for det.

Logistikken kører på trods
For Flexa er det afgørende at holde fast i mest mulig fleksibilitet gennem perioden. Virksomheden har en eksportandel på 97 pct., og verden over lukkes grænser i disse dage ned, mens love og anbefalinger ændrer sig fra time til time.

– Der er meget at holde styr på, men vi er heldige med, at en stor del af vores europæiske forhandlere er onlinebaserede, og derfor i et vist omfang kan holde gang i salget, fortæller Carsten Dan Madsen.

Også i Estland, hvor virksomheden har 250 produktionsmedarbejdere ansat, holder man nøje øje med situationen og er klar til at sætte ind med yderligere tiltag.

– I Estland klarer vi det indtil videre med at passe noget ferie ind, så vi kan lukke fabrikken i nogle uger, fortæller møbeldirektøren, der overordnet finder, at logistikken hos Flexa trods de udfordrende omstændigheder generelt er godt kørende. 

En kinesisk forkant
Med Kina som sit næststørste marked blev Flexa ramt af coronaudbruddet før mange andre danske virksomheder. Allerede i februar måtte virksomheden lukke sine 100 forretninger i landet, et træk Carsten Dan Madsen dengang vurderede, ville koste møbelproducenten 2-3 mio. kr. månedligt. I dag er Kina kommet ud på den anden side, så det er heldigvis ikke den størrelsesorden, man længere ser ind i, fortæller han.

– Omkring 95 af vores butikker et åbnet igen; omsætningsmæssigt er vi ikke helt på niveau med før, men vi er fortrøstningsfulde i forhold til at komme tilbage på sporet derude, lyder det.

Ifølge Carsten Dan Madsen er det endnu for tidligt at gisne om, hvad virusudbruddet alt i alt kommer til at koste Flexa. At de dyrtkøbte kinesiske erfaringer har bragt virksomheden på forkant med den europæiske situation, er han dog ikke i tvivl om. 

– Det er klart, at det har været svært at spå om omfanget i Europa, men vi har været på forkant med at få justeret omkostninger, stoppet investeringer og finde måder at tilpasse bemandingen på, lyder det fra Carsten Dan Madsen, der da heller ikke er i tvivl om, at forretningen nok skal klare sig igennem krisen. 

– Det bliver bestemt ikke det her, vi knækker nakken på, slår direktøren fast.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188