23948sdkhjf

Holmris B8-direktør om ny Aarhus-strategi: Det mest gennemgribende man endnu har set

Den mest omfattende og gennemgribende strategi, man endnu har set i danske kommuner.

Sådan lyder CSR-direktør i Holmris B8, Steffen Max Høghs, umiddelbare skudsmål af den nye, bæredygtighedsfokuserede møbelstrategi, Aarhus Kommune barsler med. Og det er i den grad på tide, at de kommunale møbelindkøb gentænkes, mener han:

 – Indtil nu har man ikke været ret god til at tænke det ind; der har været meget snak om bæredygtighed, men bureaukrati og en høj grad af silotænkning har besværliggjort det, vurderer CSR-direktøren.

Derfor hilser han den nye strategi velkommen, og der er en række grunde til at være positivt stemt, vurderer han. Dels glæder det ham at se, at den nye strategi er bredt funderet i kommunen

– Det er rigtig positivt, at det er borgmesteren og den øverste chef for kommunens indkøb, der står som afsender, for det viser, at der er en reel vilje bag, siger Steffen Max Høgh og fortsætter:

– Det er også rigtig godt at se, at det ikke kun er funderet i indkøbsafdelingen, men at også Klimasekretariatet, Børn og Unge, samt Renovationen er inde over. En indkøbsafdeling alene kan have meget svært ved at vurdere, om et tilbud er det rigtige, når det også skal ses i lyset af klimahensyn og social ansvarlighed, lyder CSR-direktørens vurdering.

Læs også: Holmris B8 lukker fabrik i Bjerringbro: Op til 70 mister jobbet

Risikovillighed et must
Selvom Steffen Max Høgh i høj grad er positivt stemt, har han også har en række forhåbninger til den nye strategis konkrete udmøntning.

– For det første har jeg et stort håb om, at økonomien ikke bliver det parameter, der vejer tungest; Kommer det til at vægte eksempelvis 60 procent, så kommer al konkurrence til at være på prisen, og på den korte bane tror jeg ikke på, at det vil være formålstjenstligt, forklarer Steffen Max Høgh.

Dernæst peger han på vigtigheden af, at kommunen går til den nye strategi med en vis risikovillighed.

– Innovation kommer ikke med en statsgaranti, og når man betræder nyt land, som kommunen gør her, og så endda med en målsætning om at være de mest ambitiøse på et område, skal man også turde løbe nogle risici, slår han fast.  

Læs også: Holmris B8 fyrer hver sjette og forbereder hjemsendelser

CSR-direktøren har desuden håb om, at dokumenteret erfaring i udbudsprocessen kommer til at veje tungere end ”flotte ord”, og her peger han blandt andet på strategiens favntag med social ansvarlighed.

Aarhus Kommune ønsker med strategien at åbne op for, at møbelleverandørerne i samarbejde med magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse kan gøre brug af borgere på kanten af arbejdsmarkedet til for eksempel rengøring, reparation, upcycling og transport af genbrugsmøbler

– På den socialpædagogiske indsats har jeg et stort håb om, at de vil vægte inddragelsen af faguddannet personale højt, for det kræver nogle reelle kompetencer, hvis man skal lykkes med at skabe succeser, slår han fast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094