23948sdkhjf

Dansk Byggeri og DI nærmer sig sammenlægning

Dansk Byggeri og Dansk Industri, hvor TMI - Træ- og Møbelindustrien indgår, har gennem længere tid drøftet en sammenlægning af de to organisationer. Drøftelserne er nu så langt, at der ligger et udkast til en aftale, der skal tages stilling til hos Dansk Byggeris og Dansk Industris medlemmer.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse tirsdag.

- Dansk Byggeri skal også i fremtiden være en stærk medlemsorganisation, der leverer en god service til den bedste pris. Det har været udgangspunktet for at indgå forhandlinger om at lægge sig sammen med DI. Med sammenlægningen får vi en mere slagkraftig organisation, der står endnu stærkere over for omverdenen, siger Dansk Byggeris formand, Claus Bering, om baggrunden for sammenlægningen.

Han tilføjer, at DI i forvejen har en del af bygge- og anlægsbranchens aktører såsom arkitekter, rådgivere og flere store virksomheder i byggeindustrien.

- Herudover har DI en lang række andre services såsom rådgivning om digitalisering, EU, skatteforhold, bæredygtighed med mere, som Dansk Byggeri ikke kan tilbyde i samme udstrækning. Og så opnår Dansk Byggeri en robusthed overfor fremtidens konjunkturudsving og overenskomstforhandlinger ved at være en del af noget større, siger Claus Bering.

I Dansk Industri glæder man sig også over udsigterne til en sammenlægning med Dansk Byggeri - den nye organisation vil få samlet 17.000 virksomheder.

- Dansk Industri har i forvejen både arkitekter og rådgivende ingeniører blandt virksomhederne i vores medlemskreds. En samling af hele byggeriets værdikæde vil give os fantastiske muligheder for at arbejde endnu mere intensivt med virksomhedernes konkurrencekraft, bæredygtighed, klima og digitalisering. Det vil være til gavn for alle vores medlemsvirksomheder – og for Danmark, siger DI’s formand Lars-Peter Søbye.

Begge organisationers medlemmer skal nu træffe endelig beslutning om forslaget til sammenlægningen. Forventningen er, at beslutningen om en sammenlægning sker i løbet af juni, for Dansk Byggeris vedkommende på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde og for DI’s vedkommende på en ekstraordinær generalforsamling.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109