23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Danske virksomheder bør stadig forberede sig på hårdt Brexit

Dansk Erhverv håber efter torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien, at der nu kan komme ro på den 3,5 år lange Brexit-debat, der også har præget det danske erhvervsliv.

Torsdagens parlamentsvalg med udsigt til konservativt flertal i det britiske parlament vil sandsynligvis betyde, at Storbritannien forlader EU 31. januar.

Men der skal stadig forhandles en endelig aftale på plads.

- En af problemerne med brexit har hidtil været, at den britiske regering ikke har haft et flertal bag sig, når den forhandlede med EU. Det ser ud til at blive løst med Boris Johnsons sejr, og dermed bliver udtrædelsen sandsynligvis en realitet. Et muligt hårdt brexit er dermed udskudt, og det er godt dansk erhvervsliv og dansk eksport, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Hårdt Brexit er ikke taget af bordet
Hårdt Brexit er ikke taget af bordet Forhandlingerne om en endelig handelsaftale mellem Storbritannien og EU kan dog blive vanskelige at gøre færdige inden slutningen af 2020, som er deadline, lyder det Dansk Erhverv.

- Hårdt brexit er desværre stadig ikke taget af bordet. Hvis Storbritannien holder fast i, at forhandlinger skal være afsluttet i 2020. Derfor er der stadig en risiko, og det skal danske virksomheder forberede sig på. Jeg håber dog, at retorikken kan komme lidt ned, når nu valget er overstået, og arbejdet skal gøres i de kommende måneder, siger Brian Mikkelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093