23948sdkhjf

Her er branchens nominerede til årets Danish Design Award

Tre virksomheder fra træ- og møbelindustrien er nomineret til Danish Design Award, der hylder dansk design, der gør en markant forskel.

Over 200 designere og virksomheder har sendt løsninger ind i 11 kategorier, bl.a. sundhed, arbejdsliv, uddannelse og livsstil. Blandt dem er nogle blevet nomineret.

Det gælder blandt andet døren Dinesen Framed by Vahle, sengen Rotobed og Troldtekts indretningsløsning Troldtekt contrast.

- Dinesen-døren er et eksempel på ekstraordinært design. Træets naturlige æstetik understreges af innovationen i dørens karm. Det er enkelt, smukt, tilgængeligt og fascinerende og kan højne kvaliteten af både eksisterende og nye rum, siger juryen om døren, der er konstrueret som to massive træplanker.

Også den nominerede seng RotoBed får en kommentar med fra årets jury:

- Her ser vi et nyt og voksende marked for ældrepleje i hjemmet. Det er en individuelt tilpasset seng, der hjælper brugeren til at komme ned i og ud af sengen på egen hånd eller med minimal hjælp. Samtidig minimeres løft for plejeren. Hospitalssenge i dag har ikke lignende funktioner og er reelt bygget til et forældet sundhedssystem. Dette er en langt mere personlig tilgang, hvor brugeren selv kan vælge materialer til sengen. Løsningen viser de store fordele, sundhedssektoren kan have af godt design, lyder det. 

Hyldesten til markant design går også til Troldtekt contrast, der kombinerer indretning og akustik i et enkelt loft. 

- Akustik har stor betydning for vores velvære. Denne designløsning er en enkel og praktisk måde at forbedre akustikken i hjemmet på ved brug af naturmaterialer, der samtidig er behagelige at se på. Her ser vi, hvordan design både kan løfte oplevelsen af dagligdags genstande, siger juryen. 

Til årets pris er udvalgt i alt 45 finalister, som fordeler sig på 11 kategorier. Dertil kommer vindere af de to særpriser New Jobs og Icon Award

Finalisterne er udvalgt af en international jury, der består af førende eksperter inden for blandt andet dansk og internationalt design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

Finalefeltet giver et helt unikt indblik i, hvor dansk design befinder sig lige nu, og hvilken forskel designløsninger gør for virksomheder, samfund og borgere.

Årets prisuddeling finder sted i Industriens hus den 13. maj.

Danish Design Award

Awarden er Danmarks nationale designpris, der sætter fokus på effekten og værdien af design, og hylder virksomheder og designere på tværs af landet.

Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark.

Prisens kategorier spænder fra design, der har skabt jobs eller sparet penge over sundhedsløsninger og ressourcedeling til visionære koncepter, og viser mangfoldigheden i de måder, som design kan give værdi på.

Den internationale jury er bestående af førende eksperter inden for bl.a. dansk og internationalt design, innovation og teknologi udvælger finalisterne og vinderne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Trægrossist indtager nyt land i en nedgangstid
Emballagevirksomhed tjener halv milliard på to år
Forlig om millionerstatning efter konkurs i trævirksomhed
Nyt fra bestyrelser og direktioner
Træfonden sætter ny mand i front
Ny analyse: Prisen på byggematerialer sætter rekord
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093