23948sdkhjf

Topchef vender hjem til Danmark efter 21 år: - Jeg skal lige genfinde den danske ironi

Peter Møller, Saint Gobain Distribution Danmarks nye adm. direktør, har et solidt leder-CV. Alligevel kræver dele af hans nye job lidt tilvænning

Der er noget ydmygt over Saint Gobain Distribution Denmarks nye topchef Peter Møller.

Efter mere end et halvt liv uden for landets grænser, vendte han for tre uger siden ”hjem” for at begynde sit nye job som administrerende direktør i virksomheden bag byggemarkedskæderne Optimera og Brødrene Dahl.

Men trods en lang karriere, der har efterladt ham flere titler som administrerende direktør i store virksomheder, ved han godt, han på sin vis er på udebane, nu hvor han tiltræder endnu en toppost – denne gang i Danmark:

- Det er sjovt at være tilbage, og meget betrykkende at vide, at der ikke er en slutdato. Men jeg skal lige genfinde den danske humor og ironi. Noget af det danske forsvinder med tiden, siger 54-årige Peter Møller til Wood Supply.

Med sine nye stilling på dansk jord er det samtidig første gang i 21 år, at Peter Møller har udsigt til længerevarende bopæl i Danmark.

- Forhåbentlig bliver det den sidste flytning – både for min familie og for mig professionelt, siger den nye direktør.

Som far, så søn
Trods sit danskklingende navn er Peter Møller født i Mellemøsten.

Hans danske far arbejdede for FN, og det har betydet, at Peter Møller er vokset op forskellige steder i Mellemøsten, Afrika og USA.
Først i en alder af 13 fik han bopæl i Danmark, da han begyndte på Herlufsholm Kostskole.

Siden da er han selv blevet den far, der tager familien med verden rundt – senest seks år til Australien som direktør hos Viridian Glass.

- For mig har det været nemt nok at arbejde et andet sted, for om jeg arbejder her eller der er ikke så afgørende. Men det er selvfølgelig arrogant sagt, for det har været hårdt for min familie – særligt mine børn, siger han om sine døtre, der nu er 20 og 22 år gamle.

Men de mange kulturer har også givet Peter Møller erfaringer, han ikke havde fået i Danmark:

- Noget jeg særligt har lært i Australien er, at virkeligheden er en anden end den immigrationsdebat i Europa, som jeg har fulgt på afstand. Jeg har arbejdet i en multikulturel virksomhed – og det har fungeret godt, siger manden, der har boet i ni forskellige lande på fire forskellige kontinenter.

When in rome, do as the romans
Det er også de erfaringer, Peter Møller tager med sig til sit nye job på topposten hos Optimea-ejeren.

- Jeg har mange positive oplevelser med mig fra de andre steder, jeg har arbejdet. Jeg vil forsøge at tage det bedste af det hele med til Danmark og lade resten ligge, siger han.

Foruden sine kulturelle erfaringer tager han også sine evner som leder med sig hjem. Og selvom han for første gang skal arbejde i en virksomhed med fysiske butikker, føler han sig ikke på udebane:

- Ledelse handler om at være der for sine ansatte, så de kan være der for kunderne, siger han.

Peter Møllers mål for de næste par måneder er derfor at komme rundt til virksomhedens 110 lokationer i Danmark. Dernæst vil han stå i spidsen for mere innovation i Saint Gobain Distribution Denmark:

- Det er jo en velfungerende virksomhed, jeg er kommet ind i. Derfor er der også ressourcer til at trække virksomheden i nye retninger, siger den nye topchef, der ikke vil udtale sig mere konkret om sine planer.

Selvom strategien og lederskabet er på plads er der dog stadig et par ting, Peter Møller skal øve sig på. Det er ikke kun ironien, han skal genfinde:

- Danskerne er generelt meget bramfrie, men jeg kommer nok med en lidt tilbageholdende ledelsesstil fra start. Jeg skal lige finde min vej i den danske kultur igen, siger han.

Blå bog 

Født: 1965


Uddannelser

1997-2001: Bachelor i marketing og business administration, CBS
1978-184: Herlufsholm Kostskole


Erfaring 
Administrerende direktør, Saint-Gobain Distribution Denmark, jan. (2019-)
International marketingdirektør, Saint-Gobain Gypsum, Frankrig (Oktober 2018-december 2018)
Administrerende direktør, CSR Virdidian, Australien (2012-2018)
Administrerende direktør, Saint-Gobain Glass Solutions Scandinavia, delvist i Danmark (2008-2012)
Salgs- og marketingdirektør, Saint-Gobain Glass (2004-2007), Frankrig
Administrerende direktør, Saint-Gobain Dockrells Glass, Irland (2002-2004)
Salgs- og marketingdirektør, Saint-Gobain Dockrells Glass,Tyskland (1999-2002)

Gift og far til to på 20 og 22.
Taler fransk, tysk, engelsk og dansk flydende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392