23948sdkhjf

Et resultat blandt de bedre fra Moelven

Den internationale efterspørgsel efter industritræ varer ved

Et plus på 308,9 millioner norske kroner i første halvår 2018 betyder, at Moelven Industrier koncernchef Morten Kristiansen kan se tilbage på et af de bedste halvårsresultater i koncernens historie. 

- Den internationale efterspørgsel efter industritræ varer ved, og Timber-divisionen er stærkt medvirkende til de gode tal i Moelven-koncernen. Vi har også haft en normal højsæson for byggevarehandlen i Norge og Sverige, selv om det virker til, at byggesæsonen kom lidt senere i gang end normalt, siger han og tilføjer:

- For divisionen Byggesystemer, som består af limtræ, byggemoduler og systemindretning, har halvåret samlet set været lidt svagere end sidste år, men det er glædeligt at se, at tallene for andet kvartal er bedre end i 2017.

Skyder penge i børedygtighed
Skovbruget har været hårdt ramt af brande og produktionsstop på grund af ekstrem tørke i sommer, især i Sverige.  

- Det har været en udfordrende sommer for branchen, men Moelven har gode tømmerlagre, der kommer til at forsyne vores savværker som planlagt i efteråret, siger Morten Kristiansen. 

Bæredygtighed er et satsningsområde for koncernen, som arbejder på at tage nye forretningsløsninger i brug for driften. I Moelven Våler bliver der investeret 58 millioner kroner i ny tømmersortering. Den bruger røntgenteknologi og er den første af sin slags i Norge. Løsningen sikrer, at hver eneste tømmerstok bruges til det, den passer bedst til, hvilket betyder, at der er mindre svind, og driften er mere effektiv.

- Denne investering og vores satsning på Big Data-projektet "Det digitale savværk", som vi præsenterer i denne uge på Trä & Teknik-messen i Göteborg, er eksempler, der baner vej for en mere digital og bæredygtig træindustri, siger Morten Kristiansen.

Moelven Industries ASA
millioner norske kroner 2. kvartal 2018 2. kvartal 2017
Driftsindtægter 3055,7 2941,5
Driftsresultat 219,8 156,1
Resultat før skat 223,1 141,9
Samlede aktiver 161,6 245,3
Samlet egenkapital 50,3 76,2
Regnskabsperioden blev afsuttet 30.06.2018

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11