23948sdkhjf

Jysk luksus i samarbejde: Vahle-døre af Dinesen-planker skal åbne døre ude i verden

Når den danske arkitekt Lars Vejen har skabt en ny dør for den østjyske dørproducent Vahle, så håber fabrikken på Djursland, at den kan åbne døre op for en helt ny verden.

- Det her kan blive en meget vigtig dør. Den vil kunne spille en rigtig stor rolle og blive væsentlig for vores fremtid, siger Bo Elkjær Vejen, som er salgschef hos Vahle, der er hjemhørende i Mørke på Djursland.

"Dinesen Framed by Vahle", som døren hedder, er skabt med planker af enten douglasgran eller egetræ fra den sønderjyske plankeproducent Dinesen - den  navnkundige leverandør af gulvplanker.

Samarbejdet betyder, at Vahles nye Dinesen-dør vil følge med ud i verden, hvor Dinesen sælger sine gulve. Fordi der findes en dør, som er skræddersyet til dem.

- Dinesen leverer jo til hele verden. De er langt mere internationale, end vi er, og vi er heldige med at kunne komme med på deres tog. Vi får en eksponering, vi ikke selv kn skabe, så døren kan blive vores internationale gennembrud, håber Bo Elkjær Vejen.

En samlet rumfornemmelse

Døren ligner en meget simpel konstruktion med 2 stående planker, men det er en langt mere kompliceret produktudvikling, end det syner af, og døren har indbyggede hængsler, som er skjulte.

Den er også konstrueret til at kunne stå i hele verden og fungerer under vekslende og meget forskellige fugtforhold. Døren skal fungere både i tørt og i fugtigt klima.

- Selv om træet er fældet og bearbejdet er det stadig et levende materiale, som optager og afgiver fugt.

Med en højde på 2,63 meter har Lars Vejens mission været at skabe en eksklusiv og elegant dør.

Ved at benytte de planker, som også ligger på gulvet, skal døren skabe en særlig, sammenhængende rumfornemmelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079