23948sdkhjf

NJA har kurs opad mod vandskorpen

Regnskabsåret blev et vigtigt skridt mod turnaround.
Der er stor tilfredshed hos NJA Furniture i Nors ved Thisted. Selv om det igen blev til et milliontab.

Møbelproducenten kan dog glæde sig over, at bundlinjen kun er halvt så dårlig som forrige år, og adm. direktør Lars Hovgaard peger på driftsresultatet (EBITDA), som er forbedret med over 4 millioner.

Siden sin tiltrædelse har han arbejdet på at effektivisere produktionen og på at stramme produktprogrammet op, og han synes, at resultaterne af indsatsen begynder at vise sig med det forbedrede resultat.

- Vi er meget tilfredse med, at vi allerede kan høste de første frugter af vores indsats. At vi har kunnet forøge omsætningen med 3 procent med et stærkt reduceret produktprogram bekræfter, at vi har satset på de rigtige produkter. Samtidig viser forbedringen af bundlinjen, at vores effektiviseringer allerede er begyndt at virke. Det er meget tilfredsstillende, og troen på fremtiden er genskabt, siger han.

Nu forventer han endnu et år med mindre underskud, men når 2017/2018 er gjort op, er der sorte tal på bundlinjen, forventer han.

Ejerkredsen har skudt kapital ind for at få genrejsningen i mål. Strategien bygger ifølge Lars Hovgaard på virksomhedens gamle dyder: Ensartet kvalitet, nordisk design og kort leveringstid.

- Gennem en målrettet indsats har vi fået fokus tilbage på det, vi er gode til. Men det, der giver allermest tro på fremtiden, er måden, vi har gjort det på. Hele vejen igennem har jeg nemlig mærket medarbejdernes store engagement i processen, selvom den har krævet stor forandringsvilje og masser af hårdt arbejde.

Tal for 2015/2016 (2014/2015):

Nettoomsætning: 116,1 mio. kr. (112,5 mio. kr.)
Bruttoresultat: 4,7 mio. kr. (1,4 mio. kr.)
Driftsresultat: -1,3 mio. kr. (-5,2 mio. kr.)
Resultat før skat: -2,7 mio. kr. (-5,8 mio. kr.)
Årets resultat: -2,2 mio. kr. (-4,6 mio. kr.)
Balancesum: 47, 5 mio. kr. (41,9 mio. kr.)
Egenkapital: 1,8 mio. kr. (4,0 mio. kr.)

Årsregnskabet dækker perioden 1/7 2015 til 30/6 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109