
Foto: Dansk Industri
Det siger Flemming Larsen, branchedirektør hos Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri om Naturpakken og de 6700 hektarer løvskov, som skal henlægges som urørt skov. Svarende til 15-20 procent.
Savværket: Nu er det op til politikerne
Og dermed erkender han, at konsekvenserne af Naturpakken stadig er hypotetiske.
Læs også: Nye tal: Dansk møbeleksport vokser støt
- Aftalen om naturparken er bedre, end det var frygtet fra mange sider. Men Djævelen ligger i detaljen. Hvilke arealer, man tager ud, er afgørende for, om det vil få store eller små konsekvenser, siger han.
Læs også: Brancheforening: Urørt skov skader klima, vækst og arbejdspladser
Og skulle en betydelig andel af den bedste produktionsskov blive fredet af ordningen, så vil det uden tvivl kunne påvirke priserne og øge producenternes omkostninger og svække konkurrencepositionen.
Om der er fornuft i at søge mod udlandet for leverandører, som Carl Hansen & Søn har valgt at gøre, er den enkelte virksomheds egen vurdering, siger Flemming Larsen
Carl Hansen & Søn: Vi føler sig tvunget bort af naturpakken
- Men når FSC-certificeret løvtræ i Danmark i altovervejende grad kommer fra statsskovene, så skaber Folketingets beslutning naturligvis en usikkerhed på den lange bane. Hvis forsyningskilderne tørrer ud i Danmark, så er det udtryk for rettidig omhu, at se på alternative muligheder. Vi håber og tror på, at indfasningen sker på en fornuftig måde, så træ fra de danske skove fortsat kan bidrage til dansk møbelproduktion.