23948sdkhjf

Rivegilde skal redde nødlidende Norlund

Chefskifte, fyringer og kapitalindskud. Nordjysk savværk gennemgår en chokkur for at overleve.
Flere års dundrende underskud hos det himmerlandske savværk Norlund, det tidligere Nørlund-Viskum, får nu ledelsen til at rydde op og rydde ud i savværket midt i Rold Skov.

I maj blev adm. direktør Bjørn Skou Andersen fyret, og samme skæbne venter nu 25 ud af 65 medarbejdere i både administration og produktion.

Det sker ikke bare efter, at 2014 igen gav minus i millionklassen. Første kvartal af 2015 levede langt fra op til forventningerne, og så skulle der handles, fortæller Kent Eriksson, som er nykonstitueret direktør.

Han stod selv i spidsen for virksomheden fra 2007 til 2008, hvor han gik på pension og indtog en løsere rolle som konsulent. Som 71-årig er han nu tilbage, men han understreger, at det er midlertidigt. Forretningen skal hjælpes på plads.

- Vi kommer til at reducere produktionen, så vi satser på det, der giver positivt afkast, siger han til Wood Supply.

Det betyder blandt andet, at mislykkede eksportsatsninger på Kina og Tyskland bliver sløjfet. Kina viste sig ikke at være en lønsom satsning. I Tyskland er konkurrencen for stor. Det er i modsætning til det britiske marked, hvor Norlund vælger at holde fast.

Nørlund-savværket i Rold Skov udspringer af Nørlund Gods, som forvaltes af Nørlundfonden. Den fond har skudt 18 mio. kroner ind som livreddende kapital, og 20 mio. kr. ansvarlig lånekapital konverteres til egenkapital. Det skal dække et minus i egenkapitalen på næsten 30 mio. kr.

Kent Eriksson forventer, at ændringerne vil vende skuden og give sorte tal fra 2016. 2014 gav allerede et stærk forbedret driftsresultat før finansielle poster, men 2015 er "ødelagt af første kvartal", fortæller han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156