23948sdkhjf

Wegner følger Noma til Japan

Nomas midlertidige restaurant i Tokyo er indrettet med Wegner-stole og specialfremstillede borde fra Carl Hansen & Søn.
Michelin-restauranten Noma, der er kåret som verdens bedste, har indrettet en midlertidig base på Mandarin Oriental, Tokyo, med Hans J. Wegners CH46-stole samt specialfremstillede borde fra Carl Hansen & Søn. CH46 blev designet i 1965 og er med sin minimalistiske og funktionelle stil en af de mest markante Wegner-design. Både stolene og de specialfremstillede borde afspejler Nomas lokale, bæredygtige, nordiske tilgang.

I fem uger her i vinter (9. januar til 14. februar) kan gæsterne på Nomas pop op-restaurant i Tokyo sidde i Wegners danske designklassiker, CH46-stolen, og omkring specialfremstillede Carl Hansen & Søn-borde lade sig forkæle med lokale råvarer tilberedt med inspiration fra det nordiske køkken.

Nomas team af kokke har omdannet Signature restauranten på 37. etage af Mandarin Oriental, Tokyo, til deres midlertidige hjem, mens de kombinerer japanske og danske madtraditioner i en eksotisk og avanceret ny menu, hvor der er eksperimenteret med årstidens lokale råvarer.

Unikt miljø med til Japan
Noma ønskede at tage sit unikke miljø med sig til Japan og henvendte sig derfor til Carl Hansen & Søn. Valget faldt på Wegners CH46-stole, som Noma også har i restauranten i København. Til Tokyo-restauranten fremstillede Carl Hansen & Søn stolene af træ fra mere end 200 år gamle egetræer fra bæredygtige danske skove og anvendte en sortlakeret finish for at give stolene et moderne udtryk til trods for det mere end 50 år gamle design. Sædet består af papirgarn i natur. Carl Hansen & Søn fuldendte sæderne med hynder i sort læder, der er designet specielt til Noma Japan.

Carl Hansen & Søn specialfremstillede også en serie sortlakerede spiseborde, som skulle passe til CH46-stolene og fuldende den særlige Noma-oplevelse. I tråd med Nomas fokus på at kombinere bæredygtige, lokale råvarer er bordene håndfremstillet af solid dansk eg af danske snedkere inden rejsen til Tokyo.

- Vi ønskede at bevare en forbindelse til vores restaurant derhjemme, og integreringen af moderne, dansk æstetik udgjorde en stor del af genskabelsen af atmosfæren fra restauranten i København. Vi valgte Wegners CH46-stole til Noma i København, så det var naturligt også at tilbyde vores gæster i Japan den samme visuelle og sanselige oplevelse. Carl Hansen & Søns specialfremstillede borde komplementerer stolene og bidrager til at fuldende den varme, organiske, autentiske oplevelse, siger Nomas direktør Peter Kreiner om indretningen.

- Både i vores samarbejde om restauranten i København og nu i Tokyo har vores fælles arv og filosofi givet os et meget harmonisk partnerskab. Nomas passion for naturlige råvarer af høj kvalitet og for det nordiske køkken, vores passion for håndværk, Wegners passion for tidløst design og naturmaterialer – de komplementerer alle hinanden. Vi er taknemmelige for at være en del af Nomas japanske, kulinariske eventyr, og Wegners CH46 er efter vores mening den ideelle moderne klassiker til at understøtte dette, siger direktør for Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen.

En mulighed for at eje et stykke af Noma
Når Noma vender tilbage til København, og Mandarin Orientals Signature restauranten genoptager driften, kommer mange af artiklerne fra Nomas Tokyo-pop op til salg i en særlig Noma Tokyo-webshop. Udover artikler som glas, tallerkner og bestik vil man kunne købe Carl Hansen & Søns special edition CH46-stole med læderhynder og specialfremstillede borde, som ellers ikke er tilgængelige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093