23948sdkhjf

Branchesynergi kan sende eksport til nye højder

Mere end halvdelen af den danske eksport inden for ’Møbler og beklædning’ kan henføres til virksomheder i Region Midtjylland, viser nye tal.
Nye tal viser positive tendenser for ressourceområdet ’Møbler og beklædning’. Der er en svag stigning i beskæftigelsen, og eksporten nåede i 2011 et rekordhøjt niveau med 45 milliarder kroner, hvoraf virksomhederne i Region Midtjylland eksporterede for 24 milliarder og dermed Regionens 3. største eksporterhverv. Samtidig er iværksætteraktiviteten her stigende.

Innovationsnetværk er guldklynge i EU
Tallene viser, at både små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har oplevet en pæn eksportfremgang på henholdsvis 18 og 10 procent fra 2009 til 2011.

- Det glæder os, at der igen er fremgang i møbel- og beklædningserhvervene. Begge områder er meget vigtige for Region Midtjylland, da de også er så væsentlige eksporterhverv. Fremgangen viser samtidig, at der stadig er et stort potentiale i udvikling af de kreative designerhverv.
Her er det en styrke, at Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning, der netop har opnået den fornemme status i EU som guldklynge, har så målrettet fokus på netop disse erhverv, siger regionsrådsformand Bent Hansen fra Region Midtjylland.

Vigtigt at sikre erhvervslivets dynamik
Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning har hovedkontor i Herning og fodrer små og mellemstore virksomheder med viden om vækst og udvikling. Hernings borgmester Lars Krarup ser med tilfredshed på, at de små og mellemstore virksomheder i hans kommune nu har det bedre efter hårde kriseår.

- Det giver ekstra muskler, at Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning har base her i det midtjyske, hvor der er masser af erfaring og viden, som virksomhederne kan bygge videre på. Erhvervslivet transformeres i disse år, og derfor er det vigtigt at sikre en konstant dynamik og udnytte alt den spændende nye viden, som danske og internationale vidensinstitutioner skaber, så det kan sættes i spil hos de danske virksomheder, siger Lars Krarup.

Lars Krarup peger samtidig på, at det er vigtigt at skabe synergi mellem de nye designdrevne mikro-virksomheder, som er branchens næste generation, og de større virksomheder med erfaring og viden.

Netværk på tværs af landet
Direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning fortæller, at man er meget opmærksom på de to vidt forskellige typer virksomheder og af samme grund har kontor både i Herning og København, så viden og netværk kan knyttes på tværs af landet.

- Vi har ekstrem stor fokus på internationalisering for at understøtte bolig- og beklædningsvirksomhedernes eksport og samarbejdsmuligheder. Det er ofte forskellige aktiviteter, som vi iværksætter i henholdsvis Jylland og København, for vores rolle er at sikre, at branchen bliver endnu stærkere og at viden og erfaringer flyder hurtigt og let frem og tilbage, så virksomhederne kan koncentrere sig om deres kerneydelser - og dermed om at sende den stigende eksportvækst til nye højder, siger Betina Simonsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095