23948sdkhjf

Studerende lavede vindermøbel for Andersen Furniture

Etablerede møbelaktører samarbejdede med designuddannelser om den netop afsluttede talentkonkurrence.
Der kan være stort potentiale i at skabe samarbejde mellem designuddannelser og møbel- og interiørbranchen. Det viste en netop afviklet talentkonkurrence, som var arrangeret af Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning.

16 designtalenter var fordelt ud over fire virksomheder - fire studerende til hver. Og vinderprojektet blev et hold, der var tilknyttet Andersen Furniture i Hinnerup ved Aarhus.

Det var en ekstern jury, der udpegede det vindende projekt; en sofa med flere funktioner til storbyboligen. Den var med bordplads og i stel af massivt træ med løse hynder og puder, så den kan laves om til sovesofa. Møblet var lavet i jordfarver og havde fine samlinger, hvor håndværket tydeligvis var på plads. Designchef Jørgen Andersen fra Andersen Furniture var imponeret over sit hold.

- De studerende ramte på flot facon design-briefet. De blev bedt om at designe et storbymøbel, der kan noget ekstra, og det har de gjort rigtig godt. Processen har også været givende for os, fordi de unge designere kom uden indforståethed og stillede os nogle uventede spørgsmål.

Han er glad for at have deltaget i samarbejdet.

- Vi er glade og stolte over at være med i projektet, som har flere attraktive aspekter for os, både samarbejdsmæssigt og kommercielt. Dog handler det primært om de studerende, og at de får indblik i virksomheders krav samt bliver stillet overfor udfordringer, de skal forholde sig til, siger han.

De studerende kom fra Arkitektskolen Aarhus, VIA Design, Kunstakademiets Designskole og Designskolen Kolding.

Foruden Andersen Furniture medvirkede møbelproducenten Carl Hansen & Søn i Aarup på Fyn, lampeproducenten Frandsen Group i Horsens og møbelbutikskæden Boconcept.

Se også billederne fra de øvrige projekter i konkurrencen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094