23948sdkhjf

Hanstholm Køkken taber millioner i første regnskab efter konkurs

Regnskabet viser et underskud på 5,2 mio. kr. og en negativ egenkapital

Hanstholm Køkken mærker stadig konsekvenserne af virksomhedens konkurs.

Køkkenproducenten har i sin nye konstellation netop offentliggjort sit første regnskab, og det viser et tab på 5,2 mio. kr.

Milliontabet bliver kaldt ”mindre tilfredsstillende”, men Majken Pape, adm. direktør hos Hanstholm Køkken, siger til Wood Supply, at det var forventet.

De nye ejere fik en del udgifter i forbindelse med overtagelsen af Hanstholm Køkken. Det skyldes, at kunder, som havde bestilt og forudbetalt et køkken op til konkursen, ikke havde fået det leveret.

- Det koster selvfølgelig på vores bundlinje og er hovedparten af forklaringen på underskuddet, siger Majken Pape, der tiltrådte som adm. direktør 1. juni i år.

I årsregnskabet står der da også, at perioden er præget af ”en række igangsætningsudgifter, herunder færdiggørelse af en række ikke afsluttede køkkensager fra tidligere ejer.”

- Vi havde omkring 140 kunder, som kom i klemme. Deres ordrer blev en del af konkursboet. Vi har heldigvis nogle ansvarlige ejere, som sørgede for, at kunderne blev holdt skadesløse, siger Majken Pape.

Hun kalder manøvren en investering på den lange bane for at bevare det brand, som Hanstholm Køkken har opbygget siden 1968, hvor virksomheden begyndte at producere snedkerkøkkener.

Dobbelt-op på modgang

Direktøren fortæller desuden, at resultatet også er blevet påvirket af det generelle lave markedsniveau, som køkkenbranchen oplever for tiden.

- Vi har haft dobbelt-op på modgang. Vi har haft en del ting at kæmpe med i forhold til at komme ovenpå efter en konkurs, og samtidig er vi i et marked, som ikke helt er med os. Det er ikke det bedste tidspunkt at få en køkkenvirksomhed op at flyve. Men vi holder snuden i sporet, og der er stadig kunder – selv i svære tider, påpeger Majken Pape.

Regnskabsåret omfatter 14 måneder. Fra 10. februar 2023, hvor det nye selskab blev stiftet med de to nye ejere, og indtil 30. april 2024.

Regnskabet viser en negativ egenkapital på 1,2 mio. kr. som følge af underskuddet på 5,2 mio. kr.

Da det nye selskab blev stiftet, havde Hanstholm Køkken en egenkapital på 400.000 kr. Der er siden blevet tilført kapital for 3,6 mio. kr.

Ledelsen forventer, at egenkapitalen kan reetableres ved egen indtjening eller indskud de kommende år.

Har langsigtede perspektiver

Majken Pape forsikrer om, at både hun og ejerne, Villy Jæger og Lars Gantzel Pedersen, har langsigtede perspektiver for Hanstholm Køkken.

- Vi har kapitalstærke ejere i ryggen, og vi viser også tro på projektet ved at tage vare på de kunder, som kom i klemme op til konkursen. Jeg var heller ikke gået ind i det her som direktør 1. juni, hvis jeg ikke vidste, det var et projekt med langsigtede perspektiver.

Majken Pape tilbageholdende med at udtale sig om det nuværende regnskabsår, men hun forventer en forbedring af forretningen.

- Men vi er også bevidste om, at det tager tid at komme ud på den anden side. Der skal investeres, før vi kan løfte os til det næste niveau.

Villy Jæger har købt sig ind i aktiverne gennem virksomheden 2lp, der producerer inventar til eksempelvis modebutikker, stormagasiner, hoteller og restauranter. 2lp ejer hovedparten af det nye selskab bag Hanstholm Køkken.

Villy Jægers køkkenkarriere har indtil videre strakt sig over fire årtier, og den Aalborg-baserede erhvervsmand har tidligere kunnet kalde sig indehaver af Nettoline, Skab Selv, Kitchn, Biga og Boform.

Wood Supply snakkede med den erfarne køkkenmand om perspektiver for overtagelsen af Hanstholm Køkken, da det netop var blevet en realitet. Det kan du læse om her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078