23948sdkhjf

Før regnskabet: Carl Hansen-direktør varsler forventet tilbagegang

Den fynske klassikerproducent har årsregnskabet lige på trapperne

Et mulehår fra milliarden. 

Sådan kan Carl Hansen & Søns 2022 opsummeres på toppen.  

Nu banker tallene fra 2023 på, men administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen, ønsker ikke at afsløre, om man nåede over den magiske milliard forud for regnskabet, der lander denne uge. 

- Jeg kan afsløre, at vi er tilbage på niveauet fra før corona - eller lidt bedre, deler han sparsomt med Wood Supply. 

Det vil altså sige, at den fynske møbelproducent forventer at lande væsentligt reducerede tal sammenlignet med de forgangne tre år, hvor omsætningen har nærmet sig den magiske milliard, mens bundlinjen har ligget et godt stykke over de 60 millioner kroner.

Det er dog ikke noget, der bekymrer ejerdirektør Knud Erik Hansen sønderligt. 

- Vi kan i virkeligheden ikke bruge corona-årene til så meget i sådan statistisk eller regnskabsmæssig sammenhæng. De er ikke repræsentative for, hvordan vores virksomhed har klaret sig, fordi de var så ekstraordinære på både godt og ondt, siger han. 

En forfærdelig masse penge

Og 2022 var da heller ikke kun et år med omsætningsrekord. Sideløbende med den fortsatte himmelflugt, blev bundlinjen nemlig mere end halveret sammenlignet med 2021.

Ifølge Knud Erik Hansen var det dog fuldt ud accepteret på forhånd, at den ville skrumpe. 

- Vi prisdækkede os ikke ligeså meget som andre, og det går jo uundgåeligt ud over bundlinjen. Men det er og har været mindre vigtigt for os, fordi vi gerne vil have, at hjulene fortsætter. Det vigtigste er, at de mennesker, der er ansat, og de investeringer, vi har lavet, kan blive her, lyder det fra ejerdirektøren, der måtte afskedige 130 medarbejdere i 2022

Han fortæller dog, at det skyldtes, at man kort forinden havde rekrutteret en stor gruppe mennesker, som skulle bidrage til at lave fletværk. 

- Det viste sig dog at være en langt større udskrivning, end vi havde regnet med, og derfor måtte vi skære ind til benet. Det kostede os en forfærdelig masse penge at have dem ansat, forklarer han. 

Knud Erik Hansen ønsker ikke at uddybe, hvordan fyringsrunden og 2022-resultatet i øvrigt har påvirket Carl Hansen & Søn i 2023. 

Ikke flere opkøb

Det kommende regnskab fra møbelproducenten offentliggøres kort tid efter, det i sidste uge kom frem, at Carl Hansen & Søn havde opkøbt den sønderjyske belysningsvirksomhed Okholm Lighting. Den blot anden lampevirksomhed på et år. 

- Det ligger i vores DNA, at vi er en virksomhed, som gerne vil producere varerne. Vi er producenter, og det har vi været i 115 år. Derfor er det både nemmere og mere logisk for os at have den forretning selv, hvor vi laver delene, og hvor vi er sikre på, at vi overholder alle krav, forklarer han til Wood Supply. 

Ifølge Knud Erik Hansen er det dog ikke planen, at man vil på opkøb igen lige foreløbig.

- Der er ikke noget, der er særligt attraktivt for os lige nu. Vi er så at sige ikke i humør til det. Mange vil selvfølgelig sige, at der er gunstige kår for den slags i markedet nu, men ikke for os. Vi læner os tilbage i vores nuværende position og ser på, hvordan markedet udvikler sig kan, lyder det. 

Knud Erik Hansen ønsker ikke at afsløre prisen for opkøbet af Okholm Lighting.

Carl Hansen & Søn forventer at offentliggøre regnskab for 2023 i denne uge. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094