23948sdkhjf

Turbulensramt Paustian-ejer forhandler om nyt ejerskab

Erhvervsmanden Frantz Longhi ser flere muligheder for en overtagelse af hans kuldsejlede designbrand Paustian

Troen på Paustian-brandet er fortsat stærk hos erhvervsmanden Frantz Longhi, som de seneste dage har fået sendt en række virksomheder under konkursbehandling og rekonstruktion.

Det er hovedbudskabet i et skriftligt svar, som aarhusianeren har sendt til Wood Supply, der havde henvendt sig omkring et interview. Heri fortæller Longhi, at en række investorer har vist interesse for designbrandet, som lige nu er under rekonstruktion under selskaberne Paustian A/S, Paustian Holding A/S og Paustian Webshops ApS.

“Vi er igang med at forhandle med nye investorer, der er interesserede i at løfte Paustian sammen med os til et Paustian, der kan blive en ledende kraft i Danmark - og måske nabolande. Paustian har tidligere haft butikker i Shanghai og Oslo, så eksporttanken er ikke fjern," skriver Frantz Longhi i en mail og fortsætter:

“Vi har indtil nu talt med syv til ti seriøse investorer, typisk industrielle investorer, og vi er meget optimistiske om den rekonstruktionsproces, der er sat i gang. Synergier med en industriel dygtig køber vil yderligere forøge profitabiliteten for Paustian.”

Med eller uden Longhi

Han skriver desuden, at Paustians fremtid både kan være med og uden ham i en ny ejerkreds. 

“Jeg tror 150 procent på, at Paustians potentiale kan udfoldes som meget profitabel forretning. Min dokumenterede investering i Paustian, et trecifret millionbeløb, bærer vel vidnesbyrd om min tro og tillid til Paustian-brandet - også som forretning," lyder det fra erhvervsmanden, der tror på, at markedet vender de kommende år.

Fra Kähler-succes til Paustian-modvind

  • Frantz Longhi købte Kähler i 2008, som i 2018 blev solgt videre til Rosendahl for et trecifret millionbeløb
  • Longhi overtog Paustian-brandet i 2017
  • Oprindeligt stod Ole Paustian bag designhuset, som han stiftede i 1964

Ifølge Longhi er det for nogle af interesserede investorer vigtigt at have ham med i ny ejerkreds, mens det også kan blive en fremtid uden den hidtidige ejer af designhuset.

“For andre er det et must, at de selv kan styre og eje 100 procent - blandt andet af hensyn til investorernes øvrige aktiviteter, så de bedst muligt kan optimere på tværs af øvrige brands uden at tage hensyn til mindretalsaktionærer i et brand. Begge modeller kan jeg se mig selv i. Det er noget af det, der forhandles om i øjeblikket.”

"Et spændende og positivt vendepunkt"

Adspurgt til fremgangsmåden i Paustians rekonstruktion peger Frantz Longhi hovedsageligt på at opbygge likviditeten og gøre designvirksomheden uafhængig af de driftstilskud, som tidligere har været nødvendige. 

Han påpeger, at der "reelt er samme bankkassekredit i Paustian" som ved overtagelsen i 2017, mens højere renter på lån, inflationsreguleringer på lejemål, stigende materialeomkostninger, stigende grad af forudbetalinger til leverandører og tilbageholdenhed hos kunderne gør det uholdbart at holde hånden under koncernen ved hjælp af drifttilskud.

Trods de mange udfordringer ser den aarhusianske erhvervsmand alligevel et fortsat potentiale.

“Hvis man skræller dårligdomme, der er arvet fra tidligere, fra, er Paustian reelt i dag tæt på balance på EBITDA-niveau. Vi står helt klart ved et spændende og positivt vendepunkt, og det er derfor, vi har valgt at sikre en rekonstruktion nu, så vi er helt klar til fremtiden, når markedet vender," fremgår det af mailen fra Frantz Longhi.

Paustian bløder penge

  • Paustian A/S havde i seneste regnskabsår, 2022-23, et resultat efter skat på knap 27 millioner kroner i underskud
  • Gennem de seneste fem regnskaber har virksomheden tabt 65 millioner kroner på bunden
  • Frantz Longhi Design Group blev torsdag taget under konkursbehandling sammen med en række af Frantz Longhis andre virksomheder, heriblandt flere virksomheder i Paustians koncernstruktur
  • Paustian A/S, Paustian Webshops ApS og Paustian Holding A/S er alle under rekonstruktion med henblik på en fremtid for designhuset

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11