23948sdkhjf

Longhi melder ud før dommedagsmøde: Paustian går ikke konkurs

Ejeren er ikke enig med sin rekonstruktørs vurdering forud for skæbnesvangert rundbord med kreditorkredsen bag det kriseramte designhus

Paustian har brug for et mirakel, hvis en konkurs skal undgås.

Og ejeren, Frantz Longhi, har da heller ikke opgivet håbet om et sådant. Faktisk arbejder han nærmere aktivt på at skabe et, mens konkursen kommer stadig tættere på for det velkendte danske designhus. 

- Der arbejdes på flere seriøse muligheder - mere kan jeg ikke sige. Vi må vente til 2. juli, lyder det fra ejeren i en mail til Wood Supply. Frantz Longhi har ikke ønsket at stille op til et mundtligt interview, men har indvilliget i at svare på skriftlige spørgsmål.

Han har haft konkursen hængende over hovedet, siden DetailWatch i sidste uge kunne berette, at rekonstruktør Gert Nissen fra advokatfirmaet DLA Piper har kastet håndklædet i ringen for at efterlade Paustian i limbo forud for et skæbnesvangert kreditormøde tirsdag 2. juli. 

Her skal det kriseramte selskabs fremtid afgøres af de 182 kreditorer, der ifølge en kreditorliste, som Wood Supply er i besiddelse af, kan gøre krav gældende i virksomheden. 

De største kreditorer hos Paustian A/S

 • Danish Management Group: 1,37 millioner kroner
  - Moderselskab for en lang række af Frantz Longhis virksomheder
 • Mutebox ApS: 1,3 millioner kroner
  -Leverandører af møderum og telefonbokse til kontorer
 • IT Forum Gruppen A/S: 640.000 kroner
  - Aarhusiansk it-leverandør
 • Jenny Rasmussen: 554.000 kroner
 • Codan Forsikring A/S: 405.000 kroner
 • Paustian Aarhus ApS: 300.000 kroner
  - Paustians aarhusianske butik, som i fjor lukkede og gik konkurs

 

Selvom rekonstruktør Gert Nissen har kaldt videre forsøg på at overdrage Paustian "udsigtsløse", så helmer Frantz Longhi ikke før sidste søm potentielt er hamret i kisten. Han betragter - på trods af rekonstruktørens kontante udmelding - stadig konkursen som undgåelig.

- Jeg kan slet ikke forestille mig andet, end at det skulle lykkes, skriver han. 

Uenig med dommeren 

Ifølge Frantz Longhi vil det være et stort tab at miste et "brand, der har betydet så meget for design i Danmark."

- Det vil i den grad være en "missed opportunity" ikke at føre Paustian videre med de store økonomiske muligheder, der ligger i markedet og brandet, skriver han. 

Fingeren peger dog ifølge ejeren kun én vej, hvis det ikke skulle lykkes at redde Paustian-vraget fra undergang på mødet 2. juli. 

- Jeg forventer, at vi får en afklaring på mødet, og hvis ikke afklaringen er positiv, har jeg bare ikke gjort mit arbejde dygtigt nok. For Paustian-brandet er fantastisk - og med masser af økonomisk vækstpotentiale.

Det er ikke altid, en passioneret fodboldspiller er enig med dommeren om en kendelse. Frantz Longhi, ejer, Paustian

Hvad er det, du og rekonstruktør er uenige om, siden I kan komme frem til to så forskellige konklusioner?

- Vi har et tillidsfuldt samarbejde, og DLA Piper gør et fantastisk stykke arbejde, men vi har samtidigt forskellige roller i forløbet. Jeg er passioneret og fokuseret på at sikre virksomhedens fremtid. DLA Piper har som rekonstruktør til gengæld en masse formelle regler, som de skal sikre overholdes blandt andet af hensyn til kreditorer. Det har jeg meget stor respekt for. 

Ifølge Frantz Longhi kan Paustians situation sammenlignes med en fodboldkamp. 

- Det er ikke altid, en passioneret fodboldspiller er enig med dommeren om en kendelse, men begge har jo respekt for hinandens indsats på banen. Jeg kæmper for mit fokus - og rekonstruktøren for sit. Men jeg tror virkeligheden er, at en dygtig rekonstruktør som DLA først synes, at man er rigtig lykkes med arbejdet, hvis det lykkes at få ført virksomheden videre. På den måde har vi fælles interesser - også med samfundet, skriver han til Wood Supply. 

Frants Longhi har tidligere udtalt, at han ville kæmpe til det sidste for Paustian, ligesom han ad flere omgange har forklaret Wood Supply, at man havde flere potentielt interesserede investorer på bedding i forbindelse med rekonstruktionen. 

I næste uge kan det sidste punktum i rekonstruktionen dog sættes til kreditormødet 2. juli. Herefter tages Paustian automatisk i konkursbehandling, såfremt bare én kreditor ikke kan tilslutte sig en plan for overdragelse af virksomheden. 

PAUSTIAN A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 0,4 8,2 24,6
Resultat af primær drift -14,7 -5,3 0,4
Resultat før skat -30,6 -12,1 -0,7
Årets resultat -26,9 -13,5 3,4
Balancestatus 74,4 85,4 85,1
Egenkapital -14,2 12,7 26,2
Antal ansatte 34 48 47
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Krise hos Paustian.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094