23948sdkhjf

Her er de største kreditorer i kuldsejlet designhus

En af Frantz Longhis egne virksomheder er den største kreditor i Paustian A/S, som er under rekonstruktion

Den 30. januar blev en rekonstruktion af designhuset Paustian indledt. Dermed begyndte et arbejde på at sikre en fremtid for designhuset fra 1964.

I forbindelse med rekonstruktionsarbejdet er der offentligt en kreditorliste for Paustian A/S. Den består af en alenlang liste, som virksomheden under rekonstruktion har gæld til - heriblandt en række møbelbrands og -producenter.

182 kreditorer

Wood Supply er kommet i besiddelse af den fulde liste over de skyldige beløb udarbejdet internt hos Paustian A/S.  Der oplistes i alt 182 kreditorer, som til sammen har mere end syv millioner kroner til gode ved det kuldsejlede designhus.

Paustian-ejer Frantz Longhis egne virksomheder står for en markant del af de skyldige beløb. Danish Management Group er nemlig den største kreditor, mens Paustian Aarhus, som i fjor gik konkurs, ligeledes er en markant kreditor i Paustian A/S. 

Der er dog også eksterne kreditorer med markante beløb til gode - eksempelvis Mutebox, som leverer møde- og telefonbokse til kontorer. De har nemlig 1,3 millioner kroner til gode i designvirksomheden under rekonstruktion.

De største kreditorer hos Paustian A/S

Danish Management Group: 1,37 millioner kroner
- Moderselskab for en lang række af Frantz Longhis virksomheder

Mutebox ApS: 1,3 millioner kroner
- Leverandører af møderum og telefonbokse til kontorer

IT Forum Gruppen A/S: 640.000 kroner
- Aarhusiansk it-leverandør

Jenny Rasmussen: 554.000 kroner

Codan Forsikring A/S: 405.000 kroner

Paustian Aarhus ApS: 300.000 kroner
- Paustians aarhusianske butik, som i fjor lukkede og gik konkurs

Wood Supply har været i kontakt med Mutebox, som ikke har nogen kommentarer til mellemværendet. Paustian-ejer Frantz Longhi er heller ikke vendt tilbage på en henvendelse med henblik på et interview, ligesom det ikke har været muligt at få en kommentar fra rekonstruktør Gert Nissen fra DLA Piper.

På kreditorlisten fremgår flere møbelproducenter- og leverandører. En markant del af dem har dog ikke penge til gode i Paustian A/S, men fremstår derimod som debitorer i de interne opgørelser - eksempelvis store møbelfabrikanter som Fritz Hansen og Carl Hansen & Søn.

Leverandører som Flos Scandinavia, Thorsen Møbler, Momentum Møbler og Hay har dog penge i klemme.

Mandag den 26. februar er der kreditormøde i Skifteretten i Aarhus. På forkant af mødet er eventuelle kreditorer bedt om at anmelde krav i Paustian A/S.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079