23948sdkhjf

Møbelproducents regnskaber dobbeltramt: Først af covid, så af økonomisk afmatning efter

Grids bundlinje er faldet med 75 procent

I går offentliggjorde møbelproducenten Grid årsregnskab. Virksomheden blev grundlagt i 2010 og er beliggende i Lynge nordvest for Farum. Det primære produkt er indretningssystemet Grid, og det er bygget på Montana-stifter Peter J. Lassens modulære system af samme navn.

I regnskabet kan man læse, at Grid stadig tjener penge, men ikke så mange som tidligere. I regnskabsåret 21/22 havde Grid et overskud før skat og renter på 2,1 mio. kr. (primær drift). I dette års regnskab, som har slutdatoen 30. juni, var samme resultat 0,6 mio. kr.

Det reducerede resultat kommer primært fra et fald i bruttofortjenesten på en god mio. kr. og øgede personaleomkostninger, som er vokset med ca. 10 pct.

De øgede personaleomkostninger er helt på linje med bemandingen. I det just afsluttede regnskabsår var de 11 mand i Lynge, året før var de 10.

I regnskabet foretages ingen vurdering af, om resultatet er tilfredsstillende eller det modsatte. Til gengæld står resultatet i hvert fald delvist i modsætning til Grids egen forventning ved begyndelsen af regnskabsåret. Her var forventningen, at man i 22/23 ville lande på omtrent samme niveau som i 21/22.

GRID System ApS
Regnskabsår 2022/23 2021/22 2020/21
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 6,8 7,9 9,2
Resultat af primær drift 0,6 2,1 3,9
Resultat før skat 0,5 2,1 3,8
Årets resultat 0,4 1,6 2,9
Balancestatus 9,8 12,7 12,5
Egenkapital 6,4 6,1 7,3
Antal ansatte 11 10 10
Kilde: CVR

Denne vurdering blev dog foretaget med forbehold. I november sidste år talte Wood Supply med Grids direktør Jørgen Petersen, og dengang var hans vurdering, at markedet var præget af tilbageholdenhed.

– Man kan nok sige, at corona nu er blevet afløst af noget andet. Vi mærker ikke en afmatning endnu, men efter et par gode ordrer her i starten af året, oplever vi nu, at projekter trækker lidt ud, ligesom vores agenter melder om en mere afventende stemning på alle vores markeder, sagde direktør Jørgen Petersen for præcis et år siden.

I et længere perspektiv ligner Grids regnskaber ikke et standard-møbelbranche-regnskab. Hvor de fleste i indretningsbranchen havde ekstraordinære covid-regnskaber, kan der i Grids regnskabstal i covid-perioden ikke ses noget løft. Virksomheden udviser stabilitet og genererer overskud, men fra 19/20-regnskabsåret er bundlinjen faldet støt.

I 2021 forklarede Grid-direktøren, at indretningssystemet Grid ofte retter sig mod de brancher, hvis aktivitet har været afdæmpet under covid.

- Som mange andre virksomheder med salg til kontraktmarkedet, har det seneste år været svært. Butiksindretning og messeaktivitet har været så godt som stendødt, hotel og restaurationer stort set det samme, så det, der har holdt lidt liv i det, har været corporate-segmentet med kontorer, biblioteker og den slags, fortalte Jørgen Petersen i 2021, da covid påvirkede alt. 

Således ser det ud til, at Grid har været dobbelt ramt af uheldige markedsvilkår. Først covid-nedlukninger, siden afmatningen afledt af stigende renter efter covid. 

Efter aftale med Grid bringer Wood Supply i næste uge et interview med Grids direktør Jørgen Petersen.  

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094