23948sdkhjf

Bizarre markedsforhold: Nu lagersælges Wegner, Montana og Louise Roe-vaser

Møbelhuses lagre er fyldte efter nationens covid-indretnings-bonanza stoppede, og nu sælges møblerne stærkt nedsat som lagervarer

(Artiklen er suppleret med links til andre artikler, som tematiserer den høje lagerbeholdning i detailleddet den 3. november 12.54)

800 m2 har Brdr. Sørensen Møbler i Randers ryddet i deres store butik. 800 m2 svarer til fire parcelhuse i mellemklassen. På det ryddede areal skal der holdes lagersalg.

Brdr. Sørensen Møbler forbinder man ellers ikke med den form for forretning. Det er et klassisk møbelhus, som snart har levet i et halvt århundrede, og der har højst sandsynligt aldrig været en laminatplade inden for dørene. Til gengæld er der oceaner af massivt egetræ og Wegner, Juul og Jacobsen i huset.

Hos Brdr. Sørensen er de forbløffende ærlige om baggrunden for lagersalget. Under covid handlede alt om at møde kundernes efterspørgsel, men efter befolkningen er blevet corona-robust, er efterspørgslen dalet, og det har efterladt møbelhusene med en mere end rigelig lagerbeholdning.

- Under Corona var det til tider svært at skaffe varer, så når mulighederne var der, var det med at takke ja, og det gjorde vi. På den måde byggede vores butikker i Randers og Aalborg et relativt stort lager op, siger Ann Madsen til amtsavisen.dk. Ann Madsen er Salgsassistent hos Brdr. Sørensens Møbler.

Der er ikke en udfordring Brdr. Sørensen står alene med. Det internationale konsulenthus Simon-Kuchers & Partners har over for Wood Supply gjort opmærksom på udsædvanlig lageropbygning i branchen. Og Moland direktør Carsten Rønberg har påpeget lignende forhold i gulvbranchen. 

I nogle tilfælde vil møblerne blive nedsat med op til 70 pct, fortæller Brdr. Sørensen Møblers Ann Madsen til Amtsavisen. Lagersalget begynder den 17. november, og når det er slut, er det ved at være tid til januarudsalg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079