23948sdkhjf

Tre topchefer på under et år: Ingen 'dramatik' forsikrer bestyrelsesformand

Taasinge Elementer er på jagt efter en ny adm. direktør. Det er fjerde skift på kort tid

Der har været godt gang i udskiftningerne i det øverste ledelseslag hos Taasinge Elementer, der gør sig i præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ. 

Hele tre personer har siddet på posten som adm. direktør i elementproducenten fra Svendborg på under et år, og jagten er nu gået ind på en ny. 

Men det er der "ikke noget som helst dramatisk over", lyder det fra virksomhedens nyudnævnte bestyrelsesformand Steffen Baungaard. 

Senest er Birgitte Clausen konstitueret på posten. Hun blev i første omgang en del af direktionen i Taasinge Elementer i juni 2022 efter et udviklingsforløb for ledergruppen, der dengang havde Martin Tholstrup i spidsen. Hun var facilitator på forløbet og blev hentet ind som ligestillet direktør med netop Martin Tholstrup. Efter seks år som adm. direktør vælger Martin Tholstrup at opsige sin stilling. Meldingen kommer i midten af maj 2023.

- Der er ikke noget overraskende i, at man nogen gange gerne vil prøve noget andet, siger Steffen Baungaard. 

Der er ikke noget overraskende i, at man nogen gange gerne vil prøve noget andet Steffen Baungaard, bestyrelsesformand i Tassinge Elementer

I samme ombæring forlader Birgitte Clausen også Taasinge Elementer. Både hun og Martin Tholstrup var dengang tavse om afgangen. 

- Birgitte har været der hele tiden, siger Steffen Baungaard med henvisning til, at Birgitte Clausen efter farvellet til Taasinge Elementer rykker til Norge for at blive konstitueret daglig leder i virksomhedens norske datterselskab, RVT. 

"En interim stilling"

En måneds tid efter Martin Tholstrups opsigelse, mere konkret i midten af juni 2023, bliver Torben Birch offentliggjort som ny adm. direktør. 

Han når imidlertid knap at sætte sig i direktørstolen, før det tidligere i denne uge bliver offentliggjort, at virksomheden har sat gang i rekrutteringen af en "ny, kommercielt erfaren" adm. direktør, og at Birgitte Clausen altså indsættes midlertidigt på posten.

- I min opfattelse har Torben været ansat i en interim stilling. Og nu er det tid til en mere kommerciel byggeperson. Det er det, jeg er sat ind for at finde, siger Steffen Baungaard og fortsætter:

- I den mellemliggende periode skal der være en på tjansen, og der er Birgitte sat på, og det er jeg meget glad for, hun har sagt ja til.

Hvorfor fortsatte i ikke med Torben Birch?

- Han er færdig med de ting, han var sat til at se på. Derfor er der ikke grund til, at han fortsætter, siger Steffen Baungaard.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad bekræfter Torben Birch, at der i første omgang var tale om en midlertidig stilling. 

- Der var måske en forventning om, at det kunne blive til mere, men det er vi ikke blevet enige om, siger han. 

Ingen skarp deadline

Steffen Baungaard supplerer, at Birgitte Clausen stadig har Norge, og at han nu selv skal sættes mere ind i forretningen, inden en permanent til adm. direktør-posten skal på plads. En tidslinje for, hvornår ansættelsen skal være i hus, er der ikke sat op. 

- Det er vigtigere for mig at vi finder den rette person, end at det går hurtigt, lyder det fra bestyrelsesformanden. 

Foruden at hente Birgitte Clausen midlertidigt ind til topposten, har Taasinge Elementer ansat Bent Hansen som økonomichef. Både han og Steffen Baungaard har en fortid i HusCompagniet. 

Om der også bliver set mod husbyggerbranchen efter en adm. direktør, siger Steffen Baungaard:

- Ikke nødvendigvis. Det drejer sig mere om, at personen skal have en kommerciel forståelse for markedet. Så er det ikke så vigtigt, om det er fra husbyggerbranchen eller ikke. Men vi vil nok foretrække en med en historik fra byggebranchen; altså en der kan sin ABC frem for helt at komme udefra. Og så må det gerne være en, jeg har en relation til, og det har jeg heldigvis til mange. Det betyder meget med tillid.

Han afviser, at de indre linjer har været mærket af de mange skift. 

- Det har jeg ikke indtrykket af, at de er mærket af. Birgitte er kendt og vellidt i organisationen. 

Regnskaber går op og ned

Taasinge Elementers bruttoresultat og bundlinje er de senere år gået op og ned. Senest er bruttoresultatet gået tilbage fra 83,6 mio. kr. i 2021 til 72,1 mio. kr. i 2022, og resultatet før skat tilbage fra 3,1 mio. kr. til 1,0 mio. kr. 

Egenkapitalen i 2022 er opgjort til 3,8 mio. kr., og medarbejderstaben har i gennemsnit talt 128 ansatte mod 165 i 2021.

Virksomheden har siden 2017 været en del af den svenske, børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189