23948sdkhjf

1005: Nye døre, der matcher alle krav til sikkerhed og design

Artikel i Træ og Industri Oktober 2005
Tekst: Kaj Hansen, Træ og Industri, oktober 2005.

En ny serie yderdøre er kommet på markedet. Bygget på en årelang erfaring inden for døre og yderdøre har Swedoor-Kilsgaard nu lanceret en helt ny serie af yderdøre. Både dørenes design og detaljer inden for sikkerhed og holdbarhed gør serien ny og spændende, og den giver mulighed for at finde præcis den dør, der opfylder enhver husejers ønsker.

Den svenske arkitekt Pelle Wester har designet den nye serie yderdøre for Swedoor-Kilsgaard. Dørene er opdelt i fire stilarter: Classic døre med sprosser og fyldinger, som matcher de gamle klassiske boliger. Simplicity døre, som er minimalistiske, stramme og enkle. Function døre, som er inspireret af funkis tidens funktionelle og strømlinede forbilleder og endelig Expression, karakterfulde døre til dem, der tør skille sig ud fra mængden.

Dørene leveres i 3 træsorter og 7 basisfarver, herunder RAL 9010 og RAL 7015, der giver mulighed for at matche de standardfarver, mange vinduer leveres med. Men stiller husejeren mere specielle krav, er det muligt at tilbyde næsten alle farver mod et mindre tillæg.

Serien tilbyder endvidere glasudskæringer i mange udformninger, men fælles er, at det er 2-lags termoglas med god isoleringsevne.

Garanti og nem montage
Dørens primære funktion – at holde varmen inde og vejret ude samt at yde beskyttelse mod ubudne gæster – er bestemt ikke glemt.

Døren er bygget op omkring en massiv træfiberkerne, der både isolerer og gør det umuligt at sparke igennem døren. Herudover sikrer 2 lag aluminiums-plader, at døren holder sin form uanset vejrpåvirkning.

Fabrikken yder 10 års formgaranti på alle døre i den nye serie.

Døren er nem at montere, da den blot skydes ind i de nye kuglelejehængsler, som kan justeres både horisontalt og vertikalt. Herudover er hængslet monteret med en nok af hærdet stål, som går ind i karmen og sikrer døren ved forsøg på indbrud.

Samme sikring ligger i låsen, der er forsynet med en hagepal, der går ind og griber fat i karmens slutblik.

Hjælp til valg af yderdør
Med de mange muligheder er det sværeste herefter at vælge, men Swedoor-Kilsgaard har udgivet en meget illustrativ brochure, som kan være en god hjælp, når husejeren skal træffe valget. Brochuren kan bestilles i din lokale tømmerhandel.

Swedoor-Kilsgaards nye yderdørsserie fås hos trælaster i hele landet. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 70 130 530.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063