23948sdkhjf

Årets mest læste på Wood Supply – del 5

Konkurser er en uundgåelig konsekvens af kriser, og træ- og møbelindustrien måtte igen tage sin del i 2011. Her er et overblik over de mest markante konkurser i året der gik.
Kort inde i det nye år sluttede mange årtiers møbelhistorie, da Falsig Furniture måtte dreje nøglen om . Det var direktør Rasmus Falsig, 3. generation i den familieejede virksomhed, der tog den svære beslutning efter et par år med dårlig økonomi.

En måneds tid senere kom turen til maskinleverandøren LindLarsen, hvis bankforbindelse sagde stop efter to år med store underskud. Det lykkedes dog efterfølgende for Jens Ellersgaard og adm. direktør Frands Ellersgaard at rejse kapital til at genrejse virksomheden i et nyt setup .

Senere på foråret kom turen til trægrossisten Skandinavisk Timport, der måtte indgive konkursbegæring som følge af tab af sin største kunde – en dansk byggemarkedskæde, der stod for 70-80 % af omsætningen i Silkeborg-firmaet.

Sommeren bød på to bemærkelsesværdige konkurser, der begge tiltrak sig stor opmærksomhed på Wood Supply.

Først besluttede ejerne bag Nissenpack A/S med 19 ansatte at indgive konkursbegæring sidst i juni måned. Den efterfølgende konkursbehandling resulterede blandt andet i, at Herning-virksomheden HT Bendix overtog varelageret .

I august måned stod omtrent 70 fynboer uden arbejde, da inventar-producenten Planova fra Svendborg måtte give op efter et tab på 92 mio. kr. over en periode på fem år.

Blandt de mest læste historier på Wood Supply sluttede året med konkursen hos Vejle Møbelfabrik den 11. november. Virksomheden beskæftigede 14 ansatte umiddelbart før konkursen.

Læs også:
Årets mest læste på Wood Supply – del 1
Årets mest læste på Wood Supply – del 2
Årets mest læste på Wood Supply – del 3
Årets mest læste på Wood Supply – del 4
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078