23948sdkhjf

Falsig Furniture foran konkurs

En længere periode med økonomiske problemer betyder, at Falsig Furniture går konkurs i løbet af de kommende uger. Virksomheden har rødder tilbage til 1890.
- Vi har kæmpet hårdt for at få økonomien til at hænge sammen gennem 2010, men det har vist sig at være en umulig opgave. På vegne af Alice, Mogens, Børge og mig selv vil vi gerne sige tak for et godt samarbejde igennem mange år.

Sådan lyder ordene fra Rasmus Falsig, 3. generation i familiefirmaet, der startede op i Bækmarksbro under navnet Gunnar Falsigs Møbelfabrik i 1950’erne.

Konkursen rammer alle aktiviteter, og Falsig Furniture er dermed et overstået kapitel, understreger Rasmus Falsig.

Mistede kapitalen
Problemerne meldte sig allerede hos Falsig Furniture i 2009, hvor et underskud på 1,5 mio. kroner betød, at selskabet havde mistet hele anpartskapitalen og måtte gå ind til 2010 med en egenkapital på -0,656 mio. kroner.

I det efterfølgende år kæmpede man mod afmatningen i branchen, men nu er det altså ikke længere muligt at opretholde driften:

- Vi havde lager og salgskontor i Danmark, hvor vi havde fire ansatte. De ansatte blev sagt op henover efteråret, indtil der kun var mig tilbage, fortæller Rasmus Falsig.

Solgt i mange lande
I de første mange år producerede Falsig sine møbler på hjemlig grund, men i 2001 flyttede firmaet sin produktion til Beijing i Kina.

Falsigs møbler har været solgt gennem de fleste kæder i Danmark; herunder Idémøbler, Danbo, Smag & Behag, Home Design, Bolia og Møbelkæden. Eksportmarkederne omfattede lande som Tyskland, Norge, Sverige, England, USA, Israel, Japan og Kina:

- Vi vil gerne takke Alice Ponce, der fungerede som sekretær i virksomheden gennem 20 år. Mogens Falsig har midlertidigt trukket sig tilbage fra møbelbranchen efter omkring 25 år. Han har været og er en fremragende produktudvikler med et enormt knowhow og kendskab til det skandinaviske marked, understreger Rasmus Falsig.

Fortsætter med nyt firma
På grund af møbelfabrikkens svære situation valgte Rasmus Falsig med virkning fra 1. januar at etablere selskabet Discount Logistik, hvor planen er at varetage opgaver inden for lagerstyring for webbutikker.

Han slipper dog ikke helt taget i møbelbranchen, for via sit nye firma vil han også fremover handle med nogle af møblerne fra Falsig Furniture:

- Jeg starter med nogle af produkterne, så en vis del af det forhenværende videreføres herigennem. Det betyder, at alle butikker og kæder, der ønsker fortsat at handle med nogle af de produkter som Falsig solgte, kan henvende sig til mit firma, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078