23948sdkhjf

0105 TA: TA´s Designklub afholder åben Designkonkurrence med en førstepræmie på 50.000 kroner

Artikel i Træ og Industri Januar 2005

0105 TA: TA´s Designklub afholder åben Designkonkurrence med førstepræmie på 50.000 kroner

TA’s Designklub afholder sin første designkonkurrence under titlen »Plademøbel til tiden – opbevaringsmøbel til det du holder af – det du gerne vil bevare«

Træ- og møbelindustrien er inde i en rivende udvikling, hvor produktionsvilkår, markeder, design og produkter er under hastig udvikling. Hastigheden, hvorunder ændringerne sker, betyder, at der også skal ske en stadig hurtigere udvikling af nye produkter. Som et af mange led i denne udvikling udskriver Træets Arbejdsgiverforening en designkonkurrence.

TA’s Designklub vil i samarbejde med Tvilum Scanbirk derfor gerne invitere til en åben designkonkurrence under temaet »Plademøbel til tiden« – plademøbel til det du værdsætter – det du gerne vil bevare.

Hvem kan deltage?
Alle offentlige og private virksomheder og personer kan deltage i konkurrencen. Det vil sige producenter, forhandlere, institutioner, designere og andre, som arbejder med designløsninger. Det er et krav, at designet har danske rødder.

Hvilke designløsninger kan tilmeldes?
Alle plademøbler som har en eller anden form for træplademateriale som hovedmateriale. De indsendte designløsninger må ikke tidligere have været produceret eller fremvist.

Bedømmelsen
Designløsningerne vil blive bedømt af en bredt sammensat jury med erfaring i design, produktion samt mode og trends. Juryen vil inddrage følgende elementer i bedømmelsen:

• Funktion – brugsværdi og anvendelighed i produktet
• Æstetik – formudtryk og samspil mellem form, farve og materiale
• Fremstilling – teknologi og produktionsform
• Mode og trend

Juryens sammensætning:
• Producent: Søren Iversen, ABC-Reoler Aulum
• Marketingschef: Lone Kyeds, Tvilum Scanbirk
• Fremtidsforsker: Johan Peter Paludan
• Designer: Louise Campbell
• Designer: Karen Kjærgaard

Tilmelding
Tilmelding skal indsendes inden den 18. februar 2005 og skal sendes til:

Træets Arbejdsgiverforening
Att. Kim Bøhmert
H.C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

Tilmeldingen skal indeholde:
• Stamdata – forslagsstillers navn og adresse
• Illustrationsmateriale af forslag i (2 eksemplarer)
• Procesbeskrivelse af designløsningen med udgangspunkt i bedømmelseskriterierne (2 eksemplarer)

Alle tilmeldinger vil blive behandlet anonymt, således at det kun er konkurrencesekretæren, der kender identiteten på de indsendte designløsninger.

Finalen
Juryen vurderer de indsendte designløsninger og udvælger de løsninger, som går videre i konkurrencen. Minimum 5 til maksimum 10. Besked sendes til de udvalgte senest den 11. marts 2005.

De designløsninger, som går videre, skal inden den 13. maj 2005, fremsende en prototype af designløsningen i størrelsesordenen 1:1. Træets Arbejdsgiverforening vil, såfremt det måtte ønskes, være behjælpelig med at finde samarbejdspartnere i forbindelse med fremstillingen af prototyperne.

I det omfang det ikke kan lade sig gøre at finde samarbejdspartnere, vil juryen være tilfreds med en model af designløsningen. Transport af designløsninger sker for indsendernes egen regning og risiko.

Præsentation af vinderen
Juryen foretager den endelige bedømmelse efter den 13. maj 2005. Alle de udvalgte designløsninger vil blive præsenteret på Træets Årsdag den 9. juni 2005 i Det kgl. Bibliotek (»Den Sorte Diamant«) i København.

Vinderen præsenteres af Tvilum-Scanbirks administrerende direktør Ole Lund Andersen på Træets Årsdag 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078