23948sdkhjf

Familieejet designvirksomhed firedobler overskud i rekordår

Den ejerledede designvirksomhed One A har netop præsenteret sit bedste regnskabsresultat nogensinde

I årsrapporten for designvirksomheden One A betegnes årets resultat som "tilfredsstillende". 

Og enten er det de jyske rødder eller en generel besindighed og ydmyghed, der gør det - men et rekordregnskab på flere fronter bør kandidere til mere end et jævnt tillægsord. 

One A

  • One A er stiftet i 2008 af Jan Bjarnhoff.
  • Virksomheden tæller i dag 20 medarbejdere.
  • One A har salg i mere end 40 lande verden over.
  • Derudover har man udviklet verdens mest komplette loftsystem med mere end 70.000 kombinationsmuligheder - indeholdende belysning, højtalere, bevægelsessensorer, ventilationsventiler, røgalarmer samt motoriserede security-løsninger.
  • Tillige leverer One A high-end løsninger til bl.a. privatvillaer, penthouselejligheder, internationale mærkevareforretninger, superyachts og Michelin-restauranter.

Kilde: One A

For det var i sandhed et godt år for One A, som ikke blot forbedrede driften med flere hundrede procent - men også gangede sit overskud på bundlinjen med fire. 

Over for Wood Supply vil direktør Jan Bjarnhoff dog gerne svinge sig op til, at man i firmaet er "glade og stolte over resultatet", når det kommer til en snak om året 2023.  

Han tilskriver æren for rekordregnskabet til en række "dygtige folk på tværs af organisationen og ikke mindst en dedikeret arbejdsindsats". 

- One A er projektbaseret og høster frugterne af flere års arbejde. Mange projekter starter på tegnebrættet og vil først blive leveret år efter. Det er derfor et udtryk for, at vi har gødet jorden i de rigtige kredse, netværket styrkes og kendskabet til vores virksomhed øges, forklarer Jan Bjarnhoff til Wood Supply. 

Jan Bjarnhoff sidder i øvrigt på aktiemajoriteten i One A gennem holdingselskabet Bjarnhoff Holding ApS. 

I det selskab er også Jan Bjarnhoffs kone, Annette Bjarnhoff, samt parrets børn, Julie og Mathias, medejere.

Prominent medejer

Det ejerledede selskab fik i 2020 prominent tilslutning fra Lars Larsen Group, der købte 30 procent af aktierne i One A.

Dertil indsatte sengetøjsgiganten sin egen bestyrelsesformand, Jacob Brunsborg, i bestyrelsen. 

- Vi har gennem en periode haft en lang række bejlere, som gerne vil være med i vores selskab og internationale ekspansion. Også kapitalfonde. Men vi har hidtil afvist dem. Lars Larsen Group er dog en for os attraktiv medejer og partner. Især fordi vi deler opfattelsen af, at vores udvikling skal ske med ro og stabilitet, sagde Jan Bjarnhoff til Finans i forbindelse med Jysks indtog. 

One A-direktøren understreger dog, at "Lars Larsen Group er mindretalsaktionærer og sleeping partnere", og at "One A drives derfor uden indblanding fra Lars Larsen Group herunder Jacob Brunsborg". 

For det indeværende regnskabsår forventer Jan Bjarnhoff, at One A's "vækst og bundlinje vil fortsætte opad".

- Vi arbejder dagligt med verdens førende arkitekter, designere, lysarkitekter med flere. Dette netværk udvides konstant ved ansættelse af de rigtige folk samt optagelse af de forhandlere, der kan se værdien i at arbejde med os. 

- Vi er bekendt med, at vores produkter bliver foreskrevet i stigende grad. Vi er naturligvis ikke herre over, hvornår projekterne forfalder og er derfor også opmærksomme på, at vækst og bundlinje er afhængige af disse forfald, understreger Jan Bjarnhoff. 

Han og de øvrige ejere i One A står i øvrigt til at dele et millionudbytte imellem sig. 

Således er der anført et foreslået udbytte for regnskabsåret på cirka 7,1 mio. kr., som familien Bjarnhoff kan se frem til størstedelen af som hovedaktionærer i designvirksomheden. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab design
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407