23948sdkhjf

1004: Nem adgang til kalender og joblister fra mobilen

Artikel i Træ og Industri, Oktober 2004
Af Lars Christian Olesen, Reeft

Via en avanceret mobiltelefon og et nyt ressourcestyringssystem kan du sige farvel til ineffektive arbejdsgange og manglende overblik - noget som mange virksomheder i træ- og møbelindustrien dagligt kæmper med. Hos HTH Køkkener har man haft succes med det nye system.

Få fat i de oplysninger og data, du skal bruge. Hvor som helst og når som helst. Også når du står midt på byggepladsen og har brug for at slå op i gamle joblister, eller når du skal afrapportere dagens opgaver.

Det er virkeligheden for flere og flere virksomheder i træ- og byggeindustrien, som er begyndt at gøre brug af mobile data.

HTH Køkkener A/S, Skandinaviens største køkkenproducent, anvender ressourcestyringsværktøjet REEFT™ og MobilData fra SONOFON til at skabe et bedre overblik over arbejdet i både produktion og vedligehold. Systemets mobilitet gør det nemmere for koordinatoren at planlægge afdelingens opgaver og få overblik over afdelingernes fremdrift.

Med en PDA, dvs. en lille håndholdt computer på størrelse med en mobiltelefon, i hånden har hver medarbejder overblik over sin jobliste og kan udføre og afrapportere dagens opgaver. Det er SONOFON, der leverer den trådløse dataoverførsel, så der fra mobiltelefonen/PDA skabes adgang til virksomhedens systemer og databaser, for eksempel ordresystem og lagersystem. Mobiliteten gør det muligt at hente information om fx tidligere job og reparationer - hvor som helst og når som helst.

”Efter vi har taget REEFT™ i brug, har vi fået langt større synlighed over vores arbejde. Med REEFT™ og MobilData opnår vi overblik over ressourceudnyttelsen samt fuld hændelsesregistrering. Vi får feedback hele tiden og kan bedre forudse flaskehalse. Hvor befinder medarbejderne sig? Hvad hindrer deres fremdrift? Det er oplysninger, vi kan bruge til at planlægge og optimere vores arbejde,” udtaler Flemming Sørensen, R&V-koordinator i HTH.

»Med bedre reparations- og vedligeholdsrapporter får HTH et bedre grundlag for beslutninger vedrørende deres produktionsanlæg. Og jeg får et mere sikkert grundlag at vurdere ud fra, når jeg skal planlægge opgaver. Det giver os færre driftsstop og mere produktionstid,« fortsætter Flemming Sørensen.

”Ud over den øgede effektivitet har vi også oplevet større arbejdstilfredshed. De kan simpelthen udføre deres job hurtigere og bedre, primært fordi de med mobile data har fuld adgang til al historik og anden relevant information – i realtid”, fortsætter Flemming Sørensen og opsummerer, ”det er blevet lettere at få fat i folk. Det er blevet lettere at delegere arbejdet ud. Vi får et meget bedre overblik over tingenes faktiske tilstand, og det har gjort afrapporteringen lettere.«

I byggeindustrien har Børge Jacobsen A/S valgt at implementere REEFT™ til ressource- og entreprisestyring inden for forretningsområderne Entreprise, Vinduer og Døre samt Låseservice. Børge Jacobsen A/S udfører tilbuds- og garantiopgaver samt entreprise- og spjældopgaver. På byggepladsen anvender Teamlederen REEFT™ Teamstyringsmodul, som giver ham mulighed for at administrere job til sit team af mobile medarbejdere.
Hos Børge Jacobsen A/S er næste skridt at fuldføre implementeringen af REEFT™ i vinduesproduktionen for at optimere produktionsstyringen.
Træets Arbejdsgiverforening har en fordelagtig aftale med SONOFON for sine medlemmer.

Kontaktpersoner:
Reeft v/ Lars Christian Olsen, lco@reeft.dk, Tlf. 51 57 15 42
SONOFON Niels Kjeldstrup nkj@sonofon.dk Tlf. 72 12 74 12
Træets Aerbejdsgiverforening Bente Hollerup tlf 3377 3415

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078