23948sdkhjf

Nyt anlæg på køkkenfabrik klarer to mands arbejde på en tredjedel af tiden

Hos køkkenproducenten Aubo er et nyt fuldautomatisk lager- og opskæringsanlæg rykket ind på fabrikken, og ifølge direktøren har det allerede gjort hverdagen lettere.

Med hjælp fra den nye Biesse Selco pladesav og en Winstore X2 lagerrobot bruger virksomheden i dag 24 timer på at opskære, hvad der tidligere krævede to mands arbejde i 72 timer.

– Vi er vildt imponeret over vores nye anlæg, fortæller adm. direktør Torben Andersen.

Ud fra en strategisk beslutning om øget egenproduktion har Aubo igennem de seneste år insourcet stadigt flere opgaver, heriblandt opskæring af plader. En strategi, som giver virksomheden større fleksibilitet, øget leveringssikkerhed og mulighed for at lave sit eget design, og som at dømme efter de seneste års fremgang også har været en god forretning.

En italiensk øjenåbner

For direktør Torben Andersen og produktionschef Michael Pedersen har der været mange planer og drømme om, hvordan produktionen i Aulum kunne effektiviseres. I takt med den øgede grad af egenproduktion voksede behovet for lagerstyring og pladeopskæring, og derfor tog Aubo-duoen Poul Erik Haurum, account manager hos maskinleverandøren Junget, med på råd.

– Gensidig tillid og respekt har vi altid sat højt hos vore medarbejdere og samarbejdspartnere. Det er vigtigt for os at samarbejde med nogen, som forstår vores produktion og kan finde maskiner og løsninger, som passer ind i helheden. Og det ved vi, at Poul Erik Haurum fra Junget kan, forklarer Torben Andersen.

– Vi var derfor også hurtige til at sige ja tak, da Junget inviterede os med ned til den italienske maskinproducenten Biesse. Her fik vi mulighed for at se maskiner, der kunne løse de opgaver, som vi havde ridset op, siger Michael Pedersen og fortsætter:

– Den tur til Italien blev den helt store øjenåbner for os. Vi gik fra at have mange ideer og tusind bolde i luften, til at se et konkret anlæg, der kunne løse opgaven for os.

Her fik Aubo-teamet med egne øjne set, hvordan et nyt pladehåndteringsanlæg og en pladesav ville kunne effektivisere hele opskæringsprocessen. På 24 timer og med 70 pct belægning kunne anlægget producere, hvad der ellers tog to mand hos Aubo det tredobbelte, og det var en effektivisering, man hos Aubo betragtede som et godt udgangspunkt for en attraktiv business case.

De nye Biesser er flyttet ind

I dag står det nye lager- og opskæringsanlæg klar til brug hos i en nyindrettet, og der er fuld gang i pladeopskæringen. Det fuldautomatiske pladelager består af en Biesse Winstore X2 lagerautomat, som kan holder styr på op til 7.000 plader, der skal sorteres, lagerføres og leveres. Lagerautomaten er placeret i forlængelse af Selco WN 6 pladesaven, så den leverer plader til saven i takt med, at de skal bruges. Derved minimeres spildtid, og saven kan arbejde nonstop.

Samtidig er der sikret dataintegration, der skaber forbindelse fra ordresystemet til produktion og den endelige levering af varer. Her har Jungets softwareingeniører formateret data og skabt den nødvendige integration til det nye anlæg.

– Den store forskel er, at før i tiden var der få undtagelser, som hver medarbejder lige huskede i hovedet. Nu skal alle undtagelser også være en del af dataflowet, så maskinerne kan klare opgaverne. Jeg syntes faktisk, at vi plejer at være rigtig gode til produktionsstyring og data, men jeg må konstatere, at nu er vi bare blevet endnu bedre, siger Michael Pedersen, der suppleres af den administrerende direktør.

– Den software, som anlægget er udstyret med, er så brugervenlig og intelligent, at anlægget nemt kan betjenes af ufaglærte medarbejdere. Graden af ”intelligence” i forhold til skærevejledning og udnyttelse af materialet, har i sig selv resulteret i en materialebesparelse på ca. 3 procent. En besparelse, der er kommet som en positiv overraskelse, forklarer en tilfreds Torben Andersen, og konkluderer:

– Vi har gjort den rigtige investering. Vi er ovenud tilfredse med lager- og opskæringsanlægget, og hele processen omkring køb og installation har fungerer fantastisk. Og når alt kommer til alt, så er det det den personlige rådgivning og de menneskelige indsatser, der har sikret, at vi i dag står med en produktionsenhed, der er bedre end forventet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078