23948sdkhjf

Norske Skog vil vende de røde tal til sorte

Som forventet blev den økonomiske opgørelse fra den norske skovvirksomhed Norske Skog et betydeligt underskud i tredje kvartal 2006. Resultatet efter skat og efter ekstraordinære afskrivninger og øvrige forhold viser et tab på ca. 406 mio. euro. Alligevel er ledelsen optimistisk.
De økonomiske resultater for det tredje kvartal viser i bund og grund, at Norske Skogs økonomiske situation er bedre end i det tidligere kvartal. Dette er en opmuntring for alle ansatte i virksomheden.

Norske Skog er i gang med et ambitiøst sparingsprogram. Christian Rynning-Tønnesen, der er Group Chief Executive Officer i virksomheden, udtaler, at virksomheden satser på at vinde 11 % af det tabte ind på driftskapital inden ultimo 2008.

På de fleste af virksomhedens markeder viser salgsvolumen på avispapir en positiv trend. Det europæiske marked for overtrukket papir og markedet for avispapir i Kina er stadig problematiske med overkapacitet og pressede priser. Udviklingen i Europa er interessant med betydelige investeringer i avispapir, der distribueres gratis.

- Det går i den rigtige retning, og der er mange grunde for at være optimistisk. De foranstaltninger der er foretaget til implementeringen af restruktureringsprogrammet viser allerede gode resultater for det tredje kvartal, udtaler Mr. Rynning-Tønnesen, der mener, at en svagere valutakurs for den norske krone også hjælper på konkurrencen-dygtigheden.

Norske Skog er i øjeblikket ved at implementere et eksternt reorganisationsprogram i hele koncernen, hvilket for eksempel betyder, at koncernen "slanker sig", og medarbejderstaben reduceres med omkring 1.000 ansatte.

I første kvartal nedlagde virksomheden dens Union produktionsfabrik og i august fulgte flere af virksomhedens papirproduktions-maskiner trop. Disse nedlæggelser betyder, at Norske Skog har reduceret sin produktionskapacitet med 10 % i løbet af 2006.

Kilde: Nordic Forestry.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063