23948sdkhjf

Fejrer guldbryllup med dansk møbelproducent: – Jørn tager ansvar for fabrikken, som var det hans egen

En milepæl er rundet i et ganske usædvanligt arbejdsliv. 50 år efter den dengang 15-årige Jørn Iversen startede i erhvervspraktik hos møbelsnedkerne Jens Ærthøj og Tage Mølholm i Herning, kunne han tidligere denne uge fejre guldbryllup med virksomheden, der i mellemtiden er vokset til den verdensomspændende møbelkæde Boconcept.

Med 20 år på bagen var den virksomhed, som Jørn Iversen trådte ind i, på vej til at blive en større produktionsvirksomhed, som på daværende tidspunkt udelukkende fremstillede varer til andre brands, herunder Ikea. Undervejs i erhvervspraktikken spurgte værkføreren, om ikke det var noget for Jørn at skifte skolebænken ud med et fuldtidsjob på værkstedet. Jørn havde hænderne skruet rigtigt på, og værkføreren mente godt, at han kunne lære ham håndværket. For praktikanten, der altid havde elsket arbejdet med træ, krævede det ikke mange minutters betænkningstid, før underskriften blev sat.

– For mig føltes mødet med møbelproduktion som at komme hjem. Jeg har elsket at udvikle mig sammen medBoconcept, og jeg føler, at jeg hver eneste dag er blevet udfordret. I starten samlede jeg møbler, så lærte jeg at polstre – og siden har jeg i mange år arbejdet med den sidste farvebehandling og kvalitetskontrol af møblerne, før de lander i butikkerne over hele verden og til sidst i kundernes hjem. Jeg har aldrig stået stille og haft uanede muligheder for at blive udfordret og lære nyt, siger Jørn Iversen og uddyber:

– Jeg har altid budt udvikling og fornyelse velkommen og har derfor nydt at se Boconcept vokse gennem mange forskellige faser hen over årene til i dag, hvor moderne teknologi og traditionelt håndværk går hånd i hånd.

Selvstændighed, stor loyalitet og højt tempo

Når Jørn Iversens nærmeste leder, Martin Juul Hounsgaard, sætter ord på sit mangeårige samarbejde med Jørn, lægger han især vægt på hans enorme loyalitet, men også en stor selvstændighed og et ultrahøjt tempo.

– Jørn er et af de mest engagerede, positive og hårdtarbejdende mennesker, jeg har mødt i min karriere. Jørn har altid været god til at omstille sig, er lynende effektiv – og opstår der udfordringer, så løser han dem altid meget selvstændigt og improviserende. Ofte bliver vi som ledelse slet ikke involveret, fordi Jørn tager ansvar for fabrikken, som var det hans egen. Det har jeg det som leder rigtig godt med, fordi jeg ved, at Jørn er enormt kvalitetsbevidst, ansvarlig og loyal.

I Boconcept er Jørn bredt anerkendt som en fagligt kompetent, engageret og hårdtarbejdende kollega. Men han er også et stort familiemenneske, der blandt andet nyder tiden sammen med sine børnebørn, som ofte kommer forbi og overnatter hos ham. Børnebørnene har bragt ham ombord i den digitale verden med tablets, computerspil og streaming-tjenester. Til gengæld har Jørn delt sin glæde ved naturen og specielt lystfiskeri med dem. Jørn er nemlig en meget passioneret fisker, som rejser land og rige rundt – og sågar til udlandet med fiskestang, telt og Trangia.

I forbindelse med 50-års jubilæet er Jørn Iversen indstillet til Den Kongelige Belønningsmedalje, som gives for 50 års ansættelse samme sted.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078