23948sdkhjf

Modulbygger til salg lander stor aftale

Boliger nær Hedehusene får et klimaaftryk på under seks kilo CO2

Modulproducenten Scandi Byg og det nyetablerede ejendomsselskab Home.Earth har netop indgået et samarbejde om ejendomsselskabets første projekt i den spirende bydel Nærheden i Hedehusene.

Projektet består af 158 boliger og godt 1.500 kvm erhverv, der med hjælp fra Scandi Byg opføres, så boligerne får et klimaaftryk på under seks kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år – det halve af kravene til byggeriet over 1000 kvm, som trådte i kraft ved indgangen til 2023.

Byggeriet skal i alt bestå af godt 200 moduler, som skal bygges på Scandi Bygs fabrik i Løgstør.

Home.Earth købte grunden i Nærheden i august sidste år. Dengang hed det sig, at planer var 10.000 kvm bæredygtige boliger samt 2.000 kvm erhverv og beboerhus, der skal være et samlingssted for hele den nye bydel.

Home.Earth - bæredygtige og betalbare ambitioner

Ejendomsselskabet Home.Earth blev etableret i foråret 2021 af blandt andet tidligere NREP-, Cobblestone- og 3XN-aktører med baggrunde i blandt andet byudvikling, investeringer, byudvikling, social mobilitet og bæredygtighed.

Blandt de markante bagmænd er Rasmus Nørgaard, tidligere medstfter af ejendomsudvikleren NREP samt tidligere GXN-direktør Kasper Guldager Jensen 

Selskabets ambition er - med egne ord - at vise en ny vej frem for ejendomsbranchen med fokus på at udvikle betalbare, inklusive og bæredygtige boliger og byer.

Eget materialepas

I processen er udviklet eget materialepas, som fokuserer på et sundt indeklima samt et byggeri bygget efter principper for cirkulær økonomi.

– Hos Scandi Byg har vi mange års erfaring med at bygge mere klimavenligt, og vi har efterhånden opført flere byggerier med CO2-aftryk helt ned på omkring fem kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år, så vi ved, hvordan vi skal håndtere byggeprocessen fra start til slut for at nå det lave klimaaftryk, siger udviklingschef hos Scandi Byg, Mads Skalborg Simonsen, som også peger på bruge af livscyklusanalyse og totaløkonomi som designparametre i projektudviklingen.

Projekteringen af byggeriet er allerede i fuld gang, og ifølge tidsplanen skal Scandi Byg påbegynde produktionen af modulerne til sommer, således byggeriet kan stå færdigt i foråret 2024.

20 i spil

Forud for samarbejdet har Home.Earth, der bl.a. kan trække på folk med fortid i NREP, Cobblestone og 3XN, været igennem en kortlægning af markedet for modulært byggeri og interviewet over 20 virksomheder i ind- og udland.

Valget faldt på Scandi Byg på baggrund af ejendomsselskabets fokus på både den økonomiske, miljømæssige og sociale bundlinje:

– Vi har en meget klar ambition om, at vores nye boliger skal opføres med så lavt klimaaftryk som muligt og udvikle bysamfund, der er både levedygtige og bæredygtige. De værdier matcher rigtig godt med Scandi Byg, som går forrest, når det kommer til den grønne dagsorden, udtaler Kasper Guldager, der er medstifter af Home.Earth.

For at leve op til ambitionerne om boligernes lave klimaaftryk har ejendomsselskabet tidligt i processen inddraget Scandi Byg som sparringspartner og rådgiver, en tilgang der ifølge Kasper Guldager kan give idéer til at innovere og optimere byggesystemet.

– Vi kan spille hinanden gode, og med en åben og ærlig dialog kan vi allerede tidligt i forløbet sammen skabe det bedste resultat og samtidig undgå de videnstab, som kan være et byggeris evindelige akilleshæl, fortæller Kasper Guldager.

Byggekoncernen MT Højgaard Holding satte kort før jul datterselskabet Scandi Byg til salg. På den baggrund er der indledt sonderinger af med mulige købere.

Scandi Byg, der har specialiseret sig i modulbyggeri og beskæftiger 220 ansatte, har haft et vanskeligt 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173