23948sdkhjf

Massehyring: Modulbygger træder speederen i bund

De første af de op mod 70 nye medarbejdere på fabrikkerne i Løgstør skal ansættes inden nytår

Flere nye byggeprojekter betyder, at der igen er blevet travlt hos Scandi Byg i Løgstør. 

Hundredvis af moduler til Nærheden ved Hedehusene og Fælledby på Amager er nogle af de boligprojekter, der - som tidligere beskrevet - er skudt i gang hos modulbyggeren, og derfor har virksomhedens produktionsmedarbejdere fået ekstra travlt. 

- Scandi Byg har tidligere været udfordret af flere udskudte byggeprojekter blandt andet Fælledby på Amager, hvor vi i første omgang skal opføre hele 351 boliger i den nye bydel, siger adm. direktør hos Scandi Byg, Torben Bloch Nielsen, nu i en pressemeddelelse.

- Men nu er vi i gang med at producere de mange hundrede træmoduler, som skal udgøre boligerne, fortsætter han. 

Scandi Byg står således til at mangle tæt på 70 medarbejdere inden for det næste års tid. I første omgang skal der ansættes 45-50 nye medarbejdere.

- Vi er især på udkig efter medarbejdere inden for tømrerfaget, der skal bygge vores moduler i produktionslokalerne i Løgstør. Men vi har også behov for faglærte såsom malere og elektrikere, da vi leverer en samlet løsning til vores projekter, hvor alt fra elektricitet til VVS bliver lavet i modulerne, inden de bliver samlet på byggepladsen, udtaler Henrik Lundgaard Jensen, produktionschef hos Scandi Byg.

Scandi Byg har nu i omegnen af 175 medarbejdere.

Fyringsrunde er fortid

Hyringsrunden står i kontrast til de seneste års negative udvikling. 

Stigende inflation, renter og råvarepriser samt nervøsitet og manglende tillid i markedet fik i november sidste år Løgstør-firmaet til at varsle en fyringsrunde, der ramte op mod 60 medarbejdere

Økonomisk har det også været trange tider. Fra 2020 til 2022 adlede omsætningen fra cirka 470 til 330 mio. kr., og resultatet er gået fra plus 12 til minus 90 mio. kr. Og havde det ikke været for et kapitalindskud på 50 mio. kr. fra moderselskabet MT Højgaard Holding, havde egenkapitalen været negativ.

Siden er der - med de kommende ansættelser som det håndgribelige bevis - kommer bedre gang i forretningen. Med en række nyt modulkoncepter vil man med Torben Bloch Nielsens ord prøver vi drive velkendte, simple og billige modulbaserede løsninger ind i markedet. 

Hvordan det spiller sammen med Scandi Bygs strategi og målsætninger for segmenterne, kan du læse mere om her

Billige løsninger skal give Scandi Byg penge i kassen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094