23948sdkhjf

Dansk forsøgsbyggeri rykker til Holland i fuld skala

Hollandsk byggefirma bliver det første til at anvende Living Places-konceptet og bygge en prototype i fuld skala.

Demonstrationsprojektet Living Places har sikret sig udenlandsk opmærksomhed. Med byggeriet har Velux Gruppen sammen med partnerne Effekt Architects og de rådgivende ingeniører hos Artelia søgt at vise, hvordan nytænkning af byggeri og bygninger kan hjælpe med at løse nogle af de globale klima- og sundhedsmæssige udfordringer. Og med en ny aftale med Bouwgroep Dijkstra Draisma er parterne bag projektet et skridt nærmere ambitionen om at skalere konceptet til resten af Europa.

– Der er behov for at fremskynde overgangen til en mere bæredygtig byggebranche, og derfor har det været vigtigt for os at finde de rette partnere til skaleringen af Living Places konceptet, udtaler Lone Feifer, direktør for bæredygtige bygninger i Velux Gruppen i en pressemeddelelse.

– Vi mener, at Dijkstra Draisma er en optimal partner for os, da vi deler de samme værdier og tilgang til innovation samt en fælles ambition om at drive den europæiske byggesektor mod mere bæredygtigt byggeri. Jeg tror, at vi kan lære meget af samarbejdet med Dijkstra Draisma, da de er pionerer i den hollandske byggebranche inden for bæredygtige boliger, lyder det videre.

Lægger op til vidensdeling

Den nye partneraftale mellem Velux Gruppen og Bouwgroep Dijkstra Draisma er den første, der indgås på Living Places, og det hollandske firma bliver dermed det første byggefirma til at anvende konceptet i sine udviklings- og byggeprocesser og til at bygge en Living Places-prototype i fuld skala i den nordlige del af Holland.

– Vi er meget glade og stolte over at have indgået dette partnerskab med Velux, og at vi nu kan begynde at integrere disse principper i vores byggeprojekter. De resultater, som Velux og deres partnere har opnået med Living Places projektet, er meget inspirerende og passer perfekt ind i vores vision om at reducere CO2-aftrykket i det byggede miljø. Vi ser frem til at udveksle viden og erfaringer, siger Biense Dijkstra, adm. direktør hos Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Det hollandske byggefirma har en ambition om at bygge fremtidens boliger i Holland på en mere bæredygtig måde og har allerede udviklet et udskifteligt træhus, der er isoleret med biobaserede materialer som dunhammer, elefantgræs, hamp og hør.

I partneraftalen med Dijkstra Draisma forpligter Velux Gruppen sig til at dele viden, analyser, beregninger og simuleringer fra Living Places konceptet samt detaljeret information om de fem centrale Living Places principper: at boliger skal være adaptive, sunde, enkle, skalerbare og kunne deles over tid. Velux Gruppen vil desuden dele konkrete erfaringer og knowhow fra Living Places Copenhagen-prototypen og arbejde tæt sammen med Dijkstra Draisma om at udveksle viden om boliger med lavt CO2-aftryk.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085