23948sdkhjf

Køkkenproducent giver fabrikken et eftersyn forud for forventet vækst

Køkkenproducenten JKE har ambitiøse vækstplaner de kommende år, og forventningen er, at der bliver brug for øget kapacitet på fabrikken i nordjyske Jerslev.

Derfor har JKE sammen med virksomheden Nicholaisen, som rådgiver i valg af maskin- og teknologiløsninger, iværksat en gennemgående analyse af fabrikken, så det kan blive klarlagt, præcis hvor der skal investeres for at følge med den planlagte vækst.

– Når vi forventer at øge omsætningen, skal produktionen selvsagt kunne følge med, og derfor har vi fået Nicholaisen til at lave en omfattende analyse af vores fabrik og forecaste, hvor, hvornår og hvordan vi fremadrettet skal foretage investeringer i produktionen, fortæller Mark Dige Høgh, produktionsdirektør hos JKE, og fortsætter:

– Derudover har vi også med projektet fået indsigt i, hvor vi her og nu kan høste lavthængende frugter i form af øget effektivitet – vel at mærke uden større investeringer.

Sensorer samler data

Ifølge Lukas Barslund, som er business analyst i Nicholaisens afdeling for innovation og effektivisering, er et analyseprojekt med til at kvalificere valget af ny teknologi og maskiner, så en virksomhed som JKE ikke risikerer at investere millionbeløb i løsninger, der ikke giver det ønskede output.

– Helt konkret starter et sådant projekt med, at vi i samarbejde med OptiPeople installerer forskellige sensorer på maskinerne hos JKE, så vi kan opsamle data på maskinernes effektivitet og undersøge, hvor godt maskinerne udnyttes. Ved at koble produktionseffektiviteten sammen med deres salgsdata og forventningerne til fremtidigt produktmix og omsætning, begynder vi at kunne se, hvornår og hvor i produktionen det kan blive en udfordring at følge med det forventede salg, forklarer han og fortsætter:

– Og det ender blandt andet ud i en anbefalet investeringsplan for de kommende fem år, hvor vi netop på disse tidspunkter har undersøgt, hvilke investeringer i teknologi og maskiner der vil være hensigtsmæssige for JKE i forhold til at øge kapaciteten med en fornuftig tilbagebetaling. For os er den massive mængde data, som i dette tilfælde var over 3,8 millioner rækker, et godt fundament til at sikre høj validitet i vores analyser og derigennem også minimere risikoen i de investeringer, vi anviser.

Første gevinster høstet

Allerede nu er det med udgangspunkt i vækstanalysen blandt andet lykkedes JKE via optimeringer at reducere overarbejde med 80 pct. og derudover at reducere lakforbruget til behandling af størstedelen af virksomhedens produkter med 30 pct., oplyser køkkenproducenten.

– Vi arbejder målrettet i organisationen for at lave løbende forbedringer og gøre ting smartere, og her er analyseprojektet et værktøj for os, som er med til at kvalificere beslutningerne. Samtidig er det meget givende at have en sparringspartner som Nicholaisen, der tænker hele vejen rundt og ikke blot fokuserer på den enkelte maskine – og vi må bare konstatere, at det allerede har båret frugt, siger Mark Dige Høgh.

Næste skridt for JKE er i samarbejde med Nicholaisen og søstervirksomheden OptiPeople at få implementeret strømmåling i produktionen for blandt andet at reducere energiforbruget. Det sker som et led i virksomhedens mål om at reducere et køkkens samlede CO2-aftryk med 50 pct. i 2030 sammenholdt med 2022, hvor produktionen ifølge JKE allerede er CO2-neutral.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079