23948sdkhjf

17 mister jobbet på Velux-fabrik

En større fyringsrunde er i gang hos ovenlyskoncernen Velux, hvor op mod 430 ansatte står til at miste jobbet.

Afskedigelserne finder sted på produktionsenhederne i Danmark, Polen, Ungarn og Slovakiet, og rammer blandt andet Thyregod Bygningsindustri, hvor der nu er sat antal på.

Ifølge JydskeVestkysten er 17 ansatte blevet afskediget på fabrikken i Give, hvor der dermed er 265 medarbejdere tilbage.

Også på vinduesproducentens fabrikker i Østbirk og Brædstrup er der varslet fyringer. I november fortalte Kristian Justesen, direktør for Østbirk Bygningsindustri og Velterm, at man på de to lokationer påtænkte, at afskedige op til 80 medarbejdere.

En usikker økonomisk fremtid

Baggrunden for den igangværende fyringsrunde er, at Velux Gruppen siden sommer har oplevet et fald i salget. Det har resulteret i fulde lagre og et behov for at skrue ned for produktionen på flere af de europæiske fabrikker.

Gennem de seneste måneder har virksomheden igangsat forskellige initiativer for at undgå yderligere tryk på de allerede fyldte lagre ved for eksempel at indføre dage med produktionsstop og et ansættelsesstop. Eksempelvis har man hos Østbirk og Velterm indført fredagsfri, men tiltagene har altså ikke været tilstrækkeligt til at afværge en markant tilpasning af produktionen.

- Desværre betyder det, at vi må sige farvel til dygtige og dedikerede kolleger på nogle af vores fabrikker. Som den økonomiske situation er lige nu, er det nødvendigt, at vi tilpasser vores produktion og forretning, så vi er forberedte på en usikker økonomisk fremtid, udtalte Iben Schmidt Helbirk, EVP People & Organisation i Velux Gruppen, da nyheden om fyringsrunden i november.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094