23948sdkhjf

Stor fyringsrunde i Velux - dialog tre steder i Danmark

Op til 430 medarbejdere kan blive berørt hos Velux Gruppen, som har indledt en proces for at reducere i medarbejderstaben på fabrikker i Danmark, Polen, Ungarn, Slovakiet og Tyskland.

Det oplyser ovenlyskæmpen i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Til Wood Supply oplyser Yvette Roper, Senior Global Media Relations Manager i vindueskoncernen, at Velux samlet set beskæftiger 4.300 ansatte i de berørte lande, heraf godt 650 produktionsansatte i Danmark. Hvordan afskedigelserne kommer til at fordele sig landene imellem, er endnu ikke klarlagt. 

En usikker økonomisk fremtid

Baggrunden er, at Velux Gruppen siden sommeren oplevet et fald i salget af ovenlysvinduer som følge af den svære økonomiske situation i samfundet, der påvirker forbrugernes købelyst. Det har resulteret i fulde lagre og et behov for at skrue ned for produktionen på flere af de europæiske fabrikker. 

Gennem de seneste måneder har virksomheden igangsat forskellige initiativer for at undgå yderligere tryk på de allerede fyldte lagre ved for eksempel at indføre dage med produktionsstop og et ansættelsesstop. Desværre har det ikke været tilstrækkeligt.

- Forbrugerne bruger i øjeblikket færre penge på at vedligeholde og forbedre deres hjem. Vi har derfor brug for at skrue ned for vores produktion, siger Iben Schmidt Helbirk, EVP People & Organisation i Velux Gruppen, i pressemeddelelsen.

- Desværre betyder det, at vi må sige farvel til dygtige og dedikerede kolleger på nogle af vores fabrikker. Som den økonomiske situation er lige nu, er det nødvendigt, at vi tilpasser vores produktion og forretning, så vi er forberedte på en usikker økonomisk fremtid, fortsætter hun.

Ifølge Yvette Roper er der for nuværende ikke andre tiltag i støbeskeen, når det kommer til at imødegå effekterne af den økonomiske krise i samfundet.

Lokale forhandlinger

Velux Gruppen har indledt dialog med de relevante myndigheder og fagforeninger for at finde de bedst mulige løsninger for de berørte medarbejdere i A/S Østbirk Bygningsindustri, Velterm A/S og Thyregod Bygningsindustri A/S, der bliver påvirkede. 

Det endelige antal medarbejdere, der skal afskediges vil afhænge af denne dialog.

- Det er aldrig en nem situation at skulle sige farvel til kolleger, og gennem dialogen med myndigheder og fagforeninger vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe de berørte medarbejdere så godt som muligt, siger Iben Schmidt Helbirk.

Også i Polen, Ungarn, Slovakiet og Tyskland går lignende processer i gang, og ifølge Yvette Roper er det endnu ikke muligt at oplyse, hvornår processen forventes tilendebragt, og det endelige antal afskedigelser kendes. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: Velux Velux Gruppen
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.423