23948sdkhjf

Nydanskere vil være ledere

Flere og flere nydanske ledere sætter sig nu på skolebænken for at blive bedre til jobbet. Nydanskere med lyst til at øge lederkvalifikationerne er på blot et år skudt i vejret med 54 procent, viser nye tal.
”Rollemodeller” kalder Ledernes Hovedorganisation de 616 med anden baggrund end dansk, der sidste år gik i gang med en grundlæggende AMU-lederuddannelse på landets erhvervsskoler. Året før var tallet 399.

Væksten er fortsat i 2006 og nåede i årets første tre måneder nye rekordhøjder, hvor 291 nydanskere satte sig for at dygtiggøre sig som ledere.

- Det er vældig positivt i en tid, hvor alle snakker om, at integrationen foregår via arbejdsmarkedet, og at der er behov for rollemodeller. Danmark har brug for flere dygtige ledere i alle sektorer, på alle niveauer og fra alle dele af samfundet. Vi er på mod ledermangel, og det kan bremse væksten i Danmark, hvis ikke nye generationer og grupper tager over og dygtiggør sig i faget ledelse, siger afdelingschef Kim Møller Laursen fra Ledernes Hovedorganisation.

Der er både mænd og kvinder blandt de nydanske ledere. Siden 2004 er 736 mænd og 570 kvinder gået i gang med disse arbejdsmarkedsuddannelser.

De mest efterspurgte er Den Grundlæggende Lederuddannelse, Projektlederuddannelsen og kortere uddannelser inden for kommunikation, situationsbestemt ledelse og coaching. Uddannelserne er godkendt af Undervisningsministeriet.

Den største gruppe nydanskere er de 35-44-årige. Men der også etnisk ”gråt guld” blandt kursisterne. 93 mellem 55 og 65 år har siden 2004 sat sig på AMU-leder-skolebænken.

Kilde: Undervisningsministeriets AMU-statistik august 2006



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063