23948sdkhjf

Fire svaner inviterer tre nye medejere ombord

Selskabet bag fire Svane-butikker i Kolding, Vejle, Odense og Lyngby optager nu tre ledere som partnere for at geare organisationen til vækst. Den fynske erhvervs- og køkkenmand Carsten Eriksen ejer fortsat majoriteten.

Carsten Eriksen har siden opkøbet af Svane-butikkerne i Kolding og Vejle i 2021 arbejdet med at optimere organisationen som et led i sammenlægning med Odense og Lyngby. Nu gennemføres en ny ejerstruktur med et nyt selskab, som ejer alle fire butikker. Samtidig inviteres tre ledende medarbejdere med ind som medejere.

– Visionen med at sammenlægge fire velfungerende køkkenbutikker er at skabe én af branchens stærkeste butikskonstellationer. Vi har sat et dygtigt lederteam, og som medejere styrkes deres engagement og ansvarlighed, fastslår Carsten Eriksen, der glæder sig over, at tre ledere har sagt ja til at være med på rejsen.

De tre ledere, der hver får en mindre ejerandel i selskabet bag alle fire butikker, er Michael Larsen, butikschef i Odense, Michael Ahle, salgsdirektør med daglig placering i Lyngby, og Bjarne S. Nøjsen, erhvervschef i Kolding og Vejle.

Fordele som medejer

Michael Larsen har været med på hele rejsen siden Carsten Eriksen i 2010 overtog franchiseforretningen Svane Køkkenet i Odense, og har været medejer af Odense og Lyngby siden 2018. Han veksler nu sin andele i Odense og Lyngby med et medejerskab i alle fire butikker:

– Som medejer kan jeg være med til at sætte mit aftryk og bidrage til udviklingen. Konstellationen rummer et spændende potentiale og stor fleksibilitet, så vi kan agere på tværs af organisationen, siger Michael Larsen, der er mentor for de øvrige butikschefer.

Bjarne S. Nøjsen ser det som en unik mulighed at blive medejer af et spændende setup.

– Jeg glæder mig til at være med til at sætte kursen og følge den. Vi har sat det rigtige hold med en fælles kultur og trivsel blandt medarbejderne. Det er vigtigt for at kunne lykkes med det langsigtede projekt, som vi har sat os i spidsen for, siger han.

Michael Ahle er enig og understreger, at ledelsen har en fælles opfattelse af, hvilken vej de skal navigere for at skabe vækst og vinde markedsandele.

Flere fælles specialister

Carsten Eriksen har gennem de seneste år opbygget køkkenforretningen gennem opkøb af Lyngby-butikken i 2017 og butikkerne i Kolding og Vejle i 2021. Som et led i sammenlægningen opdateres de enkelte butikker nu til de nyeste koncepter og organisationerne optimeres. På tværs af den nye organisation er oprettet flere fælles specialistfunktioner som salg, økonomistyring og backup.

– Vores indretningskonsulenter får mulighed for at fokusere på at rådgive kunderne om indretningsløsninger. Det giver de bedste resultater og tiltrækker branchens dygtigste medarbejdere. Dermed er vi godt rustede til at indfri vores ambitiøse vækstmål og øge vores markedsandel, fastslår den fynske erhvervs- og køkkenmand.

Ifølge Svane giver alle fire butikker aktuelt overskud. Efter de seneste års investeringer i opkøb, organisationsudvikling og ombygninger forventes den trecifrede millionomsætning i det indeværende regnskabsår, der slutter ved udgangen af maj, at give et større overskud.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094