23948sdkhjf

Fra gammelt til nyt – men med snedkererede døre og sprossede vinduer

Tidligere sygehus i forvandling: Historiske hospitalsgange omdannes til moderne bofællesskab for alle generationer

Travle hospitalsgange fyldt med hvide kitler, medicinsk udstyr og patienter fra nærområdet. Det var synet, der mødte medarbejdere, patienter og pårørende på Faaborg sygehus i årene 1891-2011.

Men alt dette er en saga blot. Sygehuset er nedlagt, og efter skiftende anvendelser slår de bevaringsværdige sygehusbygninger nu dørene op for 40 nyrenoverede, almene boliger. Nærmere bestemt blev projektet afleveret den 12. august, mens lejlighederne fyldes med nye beboere fra den 1. september:

- De 40 lejligheder er mellem 65-115 kvm store og varierer i karakter målrettet både unge, familier og seniorer, forklarer René Rode Andersen, projektleder hos Fyens Almennyttige Boligselskab, der er bygherre på projektet.

Fokus på det oprindelige udtryk

Der er lagt mange tanker i bl.a. døre og vinduer, som pryder Frits Jørgensens Have. Mens hoveddørene er specialfremstillede hos en snedker, er de i alt ca. 350 vinduer fra Velfac designet til gamle bygninger fra 1840’erne og frem til 1940’erne:

- Vi har leveret vinduer og døre fra vores serie Velfac Classic, der har elegante sprosser og som navnet antyder passer til klassisk byggestil. Det understreger det autentiske udtryk, vi særligt kender fra 1840’erne og 100 år frem, fortæller Kenneth Hansen, der er salgskonsulent hos Velfac.

Hos bygherren er der stor tilfredshed med det visuelle islæt, som både døre, altaner og vinduer tilfører den gamle sygehusbygning:

- En ældre bygning som denne her er ofte en utaknemmelig størrelse. Men på fineste vis har man formået at bevare det oprindelige udtryk i kombination med det nye, så historiens vingesus opretholdes, siger René Rode Andersen.

Frits Jørgensens Have er opkaldt efter arkitekten af samme navn, der i starten af 1900-tallet tegnede sygehusets hovedbygning. Udover de 40 lejligheder rummer ejendommen et fællesrum med fælleskøkken, spisesal, værksteder og urtehaver. Faciliteter, der samler beboerne i det ønskede bofællesskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112