23948sdkhjf

Juletræs- og skovfolk på messe i næste uge– skal blandt andet se specialbygget skovvogn

Langesømessen står for døren. Specialmessen for skovfolk, producenter, handlende og interesserede i juletræer og pyntegrønt, afholdes hvert år den 3. torsdag i august – og det er i år den 18. august.

Omkring 100 firmaer udstiller på messearealet, som er beliggende i den smukke park ved Langsø Slot/Gods ved Morud på Fyn. Messen besøges hvert år af mellem 2.500-3.000 fagfolk fra ind– og udland.

De besøgende får blandt andet mulighed for at se en ny skovvogn fra finske Kronos produceret på baggrund af ønsker fra Flemming Tandrup fra skovspecialisten Valtec. Resultatet er udkørselsvogn med Y-tilkobling og midjelås i 15-tons klassen komplet med en Kronos 10 meter kran.

Hele ideen med midjelås består i, at kranvognen monteres direkte ind på traktorens bagaksel ved hjælp af en Y-formet montering. Den har en cylinder til midjelås, så traktor og vogn låses, når P-bremsen aktiveres. Derved fås en komplet ”stiv” enhed, der har maksimal stabilitet under kranarbejdet og fjerner behovet for støtteben på vognen, hvilket gør det hurtigere at komme i gang eller afslutte kranarbejdet, hver gang man når en ny arbejdsposition, lyder det fra Valtec.

Konstruktionen har også to hjælpe-/styrecylindre, så sættet kan manøvrere smidigt, hvor pladsen er trang.

Den nye vogn/traktor-kombination er velegnet til både egentlige skovningsopgaver med vedproduktion for øje, fældning/sammenkørsel af energitræ og også beskæringsopgaver med kran. Vognen er udrustet med en 10 meter GRIPTO 1010 kran med SBM (Smart Boom Control / kranspidsstyring). På kranen kan der monteres et slangesæt fra KRONOS til lynskifte af aggregater, hvilket fremmer dens fleksibilitet yderligere.

Vognen kan leveres med Robsontræk eller hydraulisk hjultræk på 2 eller 4 hjul alt efter kundernes behov. Styringen af trækket er nøje synkroniseret med traktoren, så vognens træk ikke påvirker traktorens transmission. På listen over ekstraudstyr findes bl.a. kamera og LED-lys indbygget i vippearmen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093