23948sdkhjf

Flügger vil gerne sælge selskaber i Rusland og Belarus, men det er ikke en mulighed lige nu - se hvorfor

Erhvervsstyrelsen vurderer, at et frasalg vil være et indirekte salg af de pågældende produkter til brug i Rusland

Som konsekvens af en melding fra Erhvervsstyrelsen venter malingkoncernen Flügger nu ikke længere at sælge selskabets aktiviteter i Rusland og Belarus indenfor de næste 12 måneder, og derfor rubriceres  de  som fortsættende aktiviteter.

Det skriver Børsen

I april påbegyndte Flügger som en konsekvens af krigen i Ukraine en afhændelse af aktiviteterne i Rusland og Belarus. Der opstod imidlertid usikkerhed, om hvorvidt det ville være en overtrædelse af sanktionerne, idet der er vedtaget sanktioner på maling og en række tilhørende råvarer.

Erhvervsstyrelsen vurderer, at et frasalg vil være et indirekte salg af de pågældende produkter til brug i Rusland, og at det derfor vil være direkte omfattet af sanktioner, hvis Flüggers russiske datterselskaber sælges.

Af den grund vil aktiviteterne i Rusland og Belarus, der i årsregnskabet blev klassificeret som ophørende aktivitet i regnskabet for første kvartal, blive klassificeret som fortsættende aktivitet, skriver Børsen.

Det betyder samtidig, at Flügger sætter forventningerne op til regnskabet

Flügger og Eskaro

Den 11. maj 2021 købte Flügger 70 pct. af Eskaro, som har fabrikker i Estland, Finland, Belarus, Rusland og Ukraine. De resterende 30 pct. af Eskaro ejes fortsat af den oprindelige stifter. 

Det bedst indtjenende marked i Eskaro var, før krigen, Ukraine, hvor der tillige er en moderne malingfabrik. Flügger har via Eskaro ca. 900 medarbejdere i Rusland, Belarus og Ukraine.

Flügger

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078