23948sdkhjf

Følger trend: Udvider sortimentet med præfabrikerede terrasser i miljøvenligt træ

Markant stigende efterspørgsel på præfabrikerede træprodukter får Frøslev Træ til at udvikle og producere egne terrasseløsninger i miljøvenligt træ, som leveres samlet og blot skal monteres på fundamentet

To tendenser vinder for tiden stærkt indpas i byggebranchen. Den ene er præfabrikerede produkter, som blandt andet medvirker til en kortere byggeperiode, og den anden er anvendelsen af træ, som er en fornybar ressource med mange anvendelsesmuligheder. Den stigende efterspørgsel har fået træproducenten Frøslev Træ til at udvide sortimentet, som i forvejen består af en lang række træprofiler, systemhegn, arkitektmøbler og interiør.

Det skriver Frøslev Træ i en pressemeddelelse.

Frøslev har, som noget nyt, udviklet præfabrikerede terrasser i Frøslev Sature, der er silikatimprægneret fyrretræ fra certificerede, nordiske skove – helt fri for miljøskadelige stoffer. Terrasserne bliver således leveret samlet og skal blot monteres på fundamentet.

- Vi oplever i høj grad, at byggebranchen efterspørger præfabrikerede træprodukter, da de både sparer tid i byggeprocessen og er mere klimavenlige end traditionelt byggeri. Derfor udvider vi nu vores sortiment med præfabrikerede terrasser, så det fremover bliver endnu lettere at tilvælge træløsningerne, fortæller Jacob Poulsen, der er projektsalgschef hos Frøslev, og tilføjer:

- Ved at vælge præfabrikerede terrasser, der leveres samlet, kan man blandt andet frigive mange timer på byggepladsen, da vi hos Frøslev klarer alt forarbejdet og sikrer, at tømrerarbejdet og monteringen af terrassen sker korrekt. Samtidig kan vi holde materialespildet på et absolut minimum, når vi bygger terrasserne på fabrikken efter de præcise mål. På den måde kan vi være med til at gøre op med en af byggeriets udfordringer med spild, der koster tid og penge og samtidig er en stor klimabelastning.

Den første er bygget i Vinge

Den første af Frøslevs præfabrikerede terrasser er allerede blevet monteret og taget i brug. Der er tale om en cirka 140 kvadratmeter stor Sature-terrasse, som går rundt om demohuset Klimakassen i Vinge nær Frederikssund, som Fabulas og Frederikssund Kommune står bag.

- Klimakassen er et interaktivt showroom for de mange gode løsninger, som vi både tror og håber hurtigt, vil blive skaleret i branchen i den kommende tid. Visionen for huset har været at bygge så klimavenligt som muligt og dermed vise, at vi allerede nu kan bygge klimavenlige typehuse. Alle Klimakassens partnere udvikler produkter, der kan rykke på skalaen for husets samlede CO2-aftryk, og her er Frøslev rigtig langt fremme med sine træløsninger, siger direktør og partner i Fabulas, Michael Eberhard og fortsætter:

- Til Klimakassen blev vi enige om at anvende Frøslev Sature, som har en meget miljøvenlig profil, og som ikke belaster klimaet på grund af Frøslevs særlige silikatimprægnering uden kemikalier. Men som i funktionalitet kan hamle op med den traditionelle trykimprægnering, som byggebranchen har brugt gennem godt 200 år. Og da Frøslev fortalte, at de nu havde terrassen som en præfabrikeret løsning, blev vi ellevilde. Den præfabrikerede løsning betød nemlig, at vi kunne frigive mandetimer, som kunne bruges andetsteds i byggeriet. På blot fem timer stod den færdigmonterede terrasse inklusive gelænder klar til brug – så hurtigt ville vi ikke kunne have gjort det selv.

Ifølge Michael Eberhard har Fabulas planer om at opføre flere klimavenlige boliger i Vinge. I første omgang planlægger virksomheden at opføre 58 boliger i et bofællesskab, og det er ikke utænkeligt, at det ligeledes bliver med Frøslevs præfabrikerede Sature-terrasser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078