23948sdkhjf

Trip Trap vinder Formland Design Award

Traditionen tro bød åbningen af Formland på uddeling af messens egen designpris. I år var der desuden debut til prisen "Great Idea!", der tilfaldt designer Mette Schelde.
Torsdag morgen blev Formland Autumn 2012 indledt i Messecenter Herning, hvor Lotta Ahlvar, direktør for Svenska Moderådet, havde fået æren af at overrække hele to designpriser; ”Formland Design Award”, der hædrer sæsonens mest markante nyhed, og "Great Idea!" – en nyindstiftet pris, der gives til en god, skæv, sjov, anderledes eller overraskende idé.

Blandt syv nominerede blev det Trip Trap Denmark, der løb med Formlandprisen på 100.000 kr. for stigereolen ”Nomad”, der er designet i samarbejde med aarhusianske VE2.

Et stort skulderklap
Nomad lanceres på Formland, og allerede få timer efter messens åbning kunne Trip Trap melde om stor interesse fra de besøgende indkøbere:

- Det giver et stort skub til produktets kendskabsgrad at vinde Formland Design Award. Det er en flot anerkendelse fra branchen og et stort skulderklap til alle i Trip Trap – lige fra designere til vores sælgere, udtaler kreativ direktør i Trip Trap, Malene Flensted Urup. Nomad lanceres udover Danmark også på Trip Traps internationale markeder – her i både egetræ og teaktræ.

Formlands priskomité gav følgende begrundelse for valget:

- Stigereolen er et velkendt møbel, som i Nomad har fået tilført nye funktioner. Nomad kan bruges som fralægnings- og opbevaringsplads i alle husets rum – samt udenfor. Du kan let flytte den og hurtigt skifte fra én funktion til en anden. Ud over stor fleksibilitet gør Nomad sig positivt bemærket ved gennemført håndværk og årelang holdbarhed. Et eksempel på dansk design, når det er mest vellykket, og form og funktionalitet går op i en højere enhed, lød begrundelsen fra priskomiteen.

VE2 har tidligere vundet Formland Design Award i 2008, det samme har Trip Trap i 2009

Fleksibelt møbel modtager 10.000 kr.
Inden Trip Trap blev offentliggjort som sæsonens vinder af Formlandprisen, var designer Mette Schelde en tur på scenen for at modtage den første udgave af Formlands nye pris; "Great Idea!".

Mette Schelde arbejder i spændigsfeltet mellem bolig-arkitektur, interiør og industrielt design og har tidligere blandt andet vundet FSC Design Award. Vinderprojektet – eller idéen – er det fleksible møbel ”Flex”, som modsat traditionelle møbler kan ændre form og transformeres til den ønskede position.

Det unge designtalent, der er på sidste år af designuddannelsen i Aarhus, er stolt over at være den første modtager af Formlands nye idépris:

- Hele mit liv er at designe, så det er dejligt at få anerkendelse for sine idéer og produkter, siger hun.

Med prisen følger 10.000 kr., som Mette Schelde nu kan bruge på at videreudvikle sit projekt, der endnu befinder sig på prototype-stadiet.

Ros fra dommerkomité
Formlands priskomité udtrykker stor begejstring over prototypen på Flex:

- Great Idea-prisen tildeles et produkt, som er sjovt, skævt, overraskende og anderledes, og disse kriterier lever Flex fuldt ud op til. Der er endnu ikke tale om et færdigt produkt, men om en prototype, som der skal arbejdes videre på. I sin endelige form vil Flex nok især vil blive brugt på børne-, teenager- eller kollegieværelset. Med Flex kan man skabe sit eget, individuelle møbel, og der er nok ingen tvivl om, at denne mulighed i særlig grad vil have appel til børn og unge, udtaler priskomitéen bag Great Idea-prisen.

Læs mere om Trip Traps vinderprodukt og de øvrige nominerede på http://www.formland.com/Default.aspx?ID=2065

Læs mere om Mette Schelde og Flex på www.metteschelde.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094