23948sdkhjf

DLH overtager pladedistributør i Sverige og Norge

DLH overtager den svenske pladedistributør Ljungbergs, der med en solid forretningsplatform i Sverige og Norge vil styrke DLH’s nordiske markedsposition. Overtagelsen af Ljungbergs ventes at øge DLH’s årsomsætning med ca. DKK 300 mio.
Dalhoff Larsen & Horneman A/S har indgået aftale om køb af det svenske selskab Karl Ljungberg AB samt det norske datterselskab Ljungberg AS.

Ljungbergs, der har 39 medarbejdere, beskæftiger sig med distribution af pladematerialer til tømmerhandelssektoren og omsætter ca. 300 mio. kr. pr. år, heraf 250 mio. kr. i Sverige og 50 mio. kr. i Norge.

Overtagelsen, der afhænger af konkurrencemyndighedernes godkendelse, ventes gennemført pr. 1. september 2006. DLH’s hidtidige pladeaktiviteter, der er samlet i Træ- & Pladedivisionen, har gennem organisk vækst nået et omsætningsniveau på ca. 900 mio. kr. om året, hvoraf Sverige og Norge tegner sig for ca.50 mio.kr.

Erhvervelsen af Ljungbergs er derfor både størrelsesmæssigt og geografisk et meget vigtigt led i DLH’s ekspansionsplaner for pladeaktiviteterne.

Vareforsyninger til DLH og Ljungbergs kommer fra de samme lande og i et vist omfang de samme leverandører i Vesteuropa, Østeuropa, Sydamerika og Asien. Koncernen forventer derfor på sigt at realisere indkøbssynergier i forbindelse med samordning af leverandørnetværket.

DLH forventer, at erhvervelsen af Ljungbergs vil forøge koncernomsætningen for 2006 med ca. 100 mio. kr. til ca. 7.100 mio. kr. Resultateffekten vil være positiv, men beskeden, fordi overtagelsen finder sted kun fire måneder før regnskabsårets afslutning.

Ejeren og lederen af Ljungbergs, Bjørn Ljungberg fortsætter som direktør for Ljungbergs, og indtræder samtidig i ledergruppen for DLH’s Træ- & Pladedivision.

Kilde: Dalhoff Larsen & Horneman A/S.

Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094