23948sdkhjf

Hans Sandgren og Bernstorffsminde fortsætter samarbejdet

Sidste års lancering af spisebordet ”Connect” er blevet en succes. Nu er parterne klar med en ny serie af spisebordsstole.
- Det er lidt hårde tider i de ’hvide’ butikker. Der sker ikke så meget her i forsommeren, hvor der ikke sælges ret meget til boligen – især dyre møbler har det hårdt. Men vi har fået solgt lidt og er fortrøstningsfulde.

Designer Hans Sandgren Jakobsen gør status over de første måneder efter lanceringen af en ny spisebordsstol, der er en opfølger til spisebordet ”Connect”, som han og Berstorffsminde Møbelfabrik sendte på markedet sidste år.

Læs også: Nyt dansk samarbejde om produktion af designmøbler

- Et danskproduceret bord er lidt unikt i disse tider, hvor det drejer sig om at ligge så lavt som muligt rent prismæssigt. Men møbelhandlerne har taget pænt imod og taget det ind i deres butikker. Det er jo ligesom den første forudsætning for, at forbrugerne tager det med i deres overvejelser. Vi vil gerne kunne tilbyde noget nyt og spændende, når der igen kommer gang i møbelsalget, fortsætter Hans Sandgren.

Godt at der sker lidt i Danmark
Allerede i forbindelse med lanceringen af bordet var planen, at det skulle suppleres med en eller flere stole. Efter et lille års tid med tegninger og prototyper har Hans Sandgren nu lagt sidste hånd på det færdige produkt, der – i lighed med bordet – forhandles i en række af landets uafhængige butikker.

- Når krisen er ovre, er der brug for nye tider – og nye møbler. Som designer vil man gerne være med til at skubbe på udviklingen. Her på tegnestuen har vi gang i mange projekter i udlandet, og derfor er det godt, at der også sker lidt i Danmark – at der findes folk i branchen med mod på at prøve noget nyt, istedet for bare at finde de gamle tegninger frem fra skuffen, siger Hans Sandgren om projektet, der også har Orebo Træindustri som samarbejdspartner.

Det er nemlig Ole Rebin fra Orebo, der har fremstillet benene til både bord og stol, og netop samarbejdet mellem Orebo og Hans Sandgren var afgørende for, at Bernstorffsminde kom ind i billedet:

- For et par år siden tegnede jeg et forslag til en kirkestol til Orebo, som i forvejen laver komponenter for Bernstorffsminde. Projektet blev aldrig til noget, men det endte med, at jeg blev kontaktet af Bernstorffsminde, og vi blev så efterfølgende enige om at gå sammen om at udvikle ”Connect”, fortæller Hans Sandgren.

Inspiration fra naturen
Idéen bag stellet til både bord og stol har Hans Sandgren hentet i naturen, hvor han har studeret træets måde at forgrene sig på.

- Jeg har været med til at høvle mange planker lige i årenes løb. Denne gang har det handlet om at få naturen tilbage og med ind i spisestuen, forklarer designeren.

Connect-stolen er skabt i formstøbt plast, der er blankt på ydersiden og mat på indersiden. Stellet fås med enten stålmeder eller træben. Benene til bord og stol er ikke helt ens - af prismæssige årsager:

- Udfordringen med at lave stel til stolene har været, at vi ikke måtte pudse så meget på det. I Danmark må man helst ikke bruge så mange håndværkstimer, og vi har derfor arbejdet på at reducere brugen af håndkraft. Der er væsentligt mere håndarbejde i bordbenet, mens det er kopimaskinen, der har været med til at definere stolebenet, forklarer Hans Sandgren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096