23948sdkhjf

Naver samarbejder nu med Sandgren Jacobsen

Den skulpturelle "Turning Boxes" er foreløbig det første skud i samarbejdet.
Nærmest en skulptur eller et kunstværk, mener producenten bag.

Designserien Naver Collection, som producenterne Gramrode Møbelfabrik ved Horsens og Aksel Kjersgaard i Odder står bag, har indledt et samarbejde med designeren Hans Sandgren Jacobsen om at lancere skuffemøblet Turning Boxes, som Hans Sandgren Jacobsen kreerede til Snedkernes Efterårsudstilling i 2015.

Når Naver Collection sender det skulpturagtige møbel på gaden i foråret efter at have vist det på flere internationale messer, vil det koste cirka 20.000 kroner for en slutkunde i detailhandlen.

Det er ikke tilfældigt, at Naver Collection indgår samarbejde med en designer, der som Hans Sandgren Jacobsen selv har snedkerbaggrund.

Ifølge Jørgen Kjersgaard er det afgørende, at designeren kender træet og materialets muligheder, og det er afgørende, at dansk møbeldesign også produceres i Danmark. Det er selve den danske møbeltradition, og den vil forandre sig, hvis al produktion blev outsourcet.

- Hvis man outsourcer det hele, bliver alting bare et samspil mellem designere og designkøbmænd, og man bliver et designhus og ikke en snedkermester. Vi er stolte af at være snedkermester, siger han.

Og nævner, at der kommer en generation af designere, som ikke selv har været snedkere.

- De kan lave masser af spændende design, men det vi er kendt for ude i verden, er at vi kan noget særligt med træ, og det kræver, at man har dygtige snedkere.

Inspirationen til møblet kommer måske også fra Norden. I hvert fald kan skuffemøblet vride sig som skyskraberen Turning Torso, som skyder 190 meter i vejret på havnen i Malmø.

Hans Sandgren Jacobsen vil ikke definitivt sige, at han har lavet et møbel, der skal ligne skandinaviens højeste hus.

- Men navnet er måske inspireret af det, vil han forsigtigt erkende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078