23948sdkhjf

Køkkenfirma lander trecifret millioninvestering: Nu skal vi snart til at tjene penge

Med en dugfrisk investering på ikke mindre end 186 mio. kr. er den danske køkkenvirksomhed Reform klar til at fortsætte jagten på den første milliard. Men der skal også snart sorte tal på bunden, fastslår medstifter og direktør Jeppe Christensen.

Reform, der blev stiftet i 2014, har siden brændt en hel del millioner af i jagten på en øget toplinje, og det har således længe stået klart for stifter-duoen, at en finansiel partner var et must, hvis ambitionerne skulle indfris.

– Det koster penge, når man har fokus på at drive toplinje og samtidig skal bygge en hel organisation op fra tæt på ingenting til en hel masse. Derfor har vi også længe vidst, at vi skulle have en finansiel partner med ombord, og vi har haft dialog med Experienced Capital i omkring halvandet år, så vi er helt sikre på, at de er de rigtige, fortæller Jeppe Christensen.

Han peger på, at den franske kapitalfond har stor erfaring med såvel butiksåbninger som brandopbygning, hvilket netop er nøgleord i Reforms strategi.

– De forstår den langsigtede værdi i at opbygge et brand der afspejler mere end et produkt, og så har de rigtig stor retailerfaring med at åbne mange butikker, hvilket netop er en stor del af vores vækststrategi, så det er virkelig et godt match, forklarer han.

Milepæle forude

En mindre del af nye kapitalindsprøjtning kommer fra Vækstfonden, der allerede i slutningen af 2020 investerede 70 mio. kr. i køkkenvirksomheden. Penge der hurtigt fik ben at gå på.

 – Vi har åbnet en masse nye forretninger og drevet noget toplinje, men vigtigst af alt har det sat os i stand til at bygge den organisation, der sikrer, at vi kan håndtere den fortsatte vækst, fortæller Jeppe Christensen.

Siden investeringen har Reform åbnet syv showrooms, så man i dag er oppe på 11 i alt, ligesom organisationen det seneste år er vokset med omkring 150 medarbejdere til i alt 230 ansatte. I år barsler virksomheden med yderligere fem nye showrooms, fire i USA og et enkelt i Tyskland, og der er således ingen planer om at skrue ned for tempoet. Tværtimod.

– Fra 2023 er planen, at vi årligt åbner 10-12 showrooms i USA, og med det tempo, vi har på i dag, regner vi med at ramme milliardomsætningen inden for en overskuelig årrække, fortæller direktøren, der direkte adspurgt gerne bliver mere præcis.

– Ambitionen er at runde milliarden i 2025.

Han understreger imidlertid, at det fokus, der tidligere har været snævert på toplinjen, er ved at skifte.

 – Vi står overfor en transformation, hvor vi hidtil har været meget toplinjefokuserede, og nu skal vi snart til at kapitalisere og tjene penge. Derfor øger vi nu vores fokus på at blive en profitabel forretning, og vi arbejder hårdt henimod at være det i 2023, siger Jeppe Christensen. 

Fokus på forsyningskæden

Den friske kapital skal altså dels bruges på nye butiksåbninger, dels på at optimere profitabiliteten, men det bliver ikke de eneste fokusområder.

 – Vi har også et ret ambitiøst mål om at blive den mest bæredygtige køkkenvirksomhed, og vi er blandt andet begyndt at arbejde med at tracke CO2-aftrykket, ligesom vi arbejder med SBTi (Science Based Target Initiative) og på at blive certificeret efter B-Corp, forklarer Reform-direktøren.

At køkkenvirksomheden ikke har egen produktion, gør det ikke ligefrem nemmere, når aftrykket fra de yderste led i kæden skal fastsættes, men her understreger Jeppe Christensen, at man er villig til også at investere i leverandørernes omstilling.

 – Vi er afhængige af vores leverandører, og det her er et område, hvor vi tror, at vi kan gøre meget for i fællesskab at blive bedre, lyder det.

Og det er ikke kun i bæredygtighedsøjemed, Reform erklærer sig klar til at investere i kæden.

 – Helt generelt har corona og nu den forfærdelige krig vist os, hvor vigtigt det er at have et agilt setup, forstået på den måde, at man kan rykke sig hurtigt, når der sker noget uforudset, så vores generelle supply chain er også noget, vi kommer til at investere yderligere i, fastslår han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094